Hopp til innhold

Universitetet på jumboplass

Ifølge den årlige oversikten over verdens 200 beste universiteter har UiO falt til 188. plass.

Universitetet i Oslo
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Universitetet i Oslo faller stadig på rankinglisten og vil snart være ute av listen over verdens 200 beste universiteter dersom trenden fortsetter.

- Ikke hyggelig

UiO er eneste norske universitet som er funnet verdig en plass på listen over de 200 beste universitetene i verden i den årlige rangeringen til The Times.   

I fjor havnet Universitetet i Oslo på 177. plass, og i 2005 lå UiO på 138. plass, skriver Teknisk ukeblad.

– Selvsagt er det ikke hyggelig at vi faller så mange plasser på to år. Resultatene betyr selvfølgelig noe, siden vi er med. Det handler om omdømmet vårt, sier Geir Ellingsrud, rektor ved Universitetet i Oslo.

Harvard best i verden

Våre nordiske naboer gjør det bedre. Uppsala universitet i Sverige er Nordens beste, og har gått opp fra 111. plass i fjor til 71. plass nå.

Lunds universitet har klatret fra 122. til 106. plass, og Universitetet i Helsingfors har gått opp fra 116. til 100. plass.

Best i verden er Harvard i USA. Andreplassen på listen deles mellom Cambridge, Oxford og Yale. USA dominerer øverste del av listen, med Storbritannia som en god nummer to. Beste canadiske universitet er McGill University i Montreal på 12. plass.