Hopp til innhold

- Vil ha narko-park

Christian Ringnes og gårdeiere i Oslo vil lage en egen park for narkomane. Politiet er positive.

Christian Ringnes
Foto: Furulund, Svein Erik / Aftenposten

Målet er å gi rusmisbrukere et tilrettelagt fristed ved siden av Børsen.

- Dette blir ikke et nytt «Plata», sier Christian Ringnes.

Politiet er positive til forlaget om et nytt sted for narkomane, men understreker at dette ikke kan være noe fristed for omsetting og bruk av narkotika.

 

Ny park for narkomane
Foto: Østlandssendingen / NRK

 

Fristed for narkomane

Foreningen Byfolk, som organiserer gårdeiere i Oslo, ønsker en park mellom børsen og E18, hvor det i dag er parkeringsplass.

De vil lage et hyggelig sted, med beplantning og utsikt over operaen, eller et «fristed for narkomane» som styreleder Christian Ringnes kaller det.

Politiet positive

Politimester i Oslo Anstein Gjengedal er delvis positiv til forslaget, men han sier at det er uaktuelt at dette skal være et fristed.

- Det kan ikke være noe fristed hvor det er fritt fram å kjøpe narkotika, for det er forbudt, sier Gjengedal. 

Politimesteren mener at hvis parken integreres i planen kommunen har med å opparbeide flere væresteder, så er de med på det.

- Vi vet at narkomane har behov for et sosialt tilhøringssted hvor de kan samles. Vi sier ikke bastant nei, men dette må sees i en større sammenheng.

Ikke lovløst

Også Ringnes understreker at det såkalte fristedet ikke skal være lovløst.

- Vi må ikke ha noen lovløse soner. Men, det er jo ikke noe tvil om at politiet til en viss grad lukker øynene i dag for den omsetning som foregår, sier Ringnes, som sier det skal være et fristed for narkomane og byens befolkning forøvrig-

- Noe nytt Plata skal vi ikke ha. Det skal være en mindre park ved siden av Børsen, hvor vi kunne legge ting til rette for narkomane, sier Christian Ringnes til Østlandssendingen.