Hopp til innhold

Karrieremor fratatt sønn

"Hvis jeg dør, tror du mamma har tid til å komme i begravelsen min?" Det skrev gutten som hadde en mor med 12 timer lange arbeidsdager. Nå blir sønnen tatt fra moren.

Lege illustrasjonsfoto
Foto: Comnet / Scanpix

Moren har god utdannelse og en godt betalt jobb. Hun betegner seg selv som en perfeksjonist i en jobb som krevde henne i 12 timer i døgnet, og der hun også tenkte mye på jobben etter at hun kom hjem. 

Både skolen og barnevernet hadde problemer med å komme i kontakt med moren. Blant annet meldte hun nesten alltid avbud til foreldremøter på grunn av jobben.

Gutten hadde heller ikke alltid klærne i orden og matpakken var mangelfull, skriver Aften.

Til retten

I februar vedtok Fylkesnemda at gutten skulle plasseres i fosterhjem, men da gikk moren til sak mot Oslo kommune.

Oslo tingrett var delt i synet på om alenemoren skulle fortsatt få ha ansvaret og omsorgen for gutten, eller om samværet med sønnen skulle begrenses til åtte timer hver fjerde helg.

Mindretallet på en mente at moren burde få en ny sjanse, mens flertallet på to altså gikk inn for å ta gutten fra moren.

- Tårnfrid-sak

Advokat Gunhild Lærum
Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Advokat Gunhild Lærum var prosessfullmektig for moren. Hun kaller dette en Tårnfrid-sak, og tviler på at en alene-far som prioriterte jobben ville blitt behandlet på samme måte.

Lærum sier til NRK Østlandssendingen at moren er sjokkert over dommen og er veldig lei seg. Dommen blir trolig anket.

Gutten har en sykdom som gjør at han trenger klare grenser og stor forutsigbarhet. han har flere ganger gitt uttrykk for at han kjenner seg sviktet av moren.

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo