Hopp til innhold

Tiltalt for ny voldtekt

En mann som var siktet for tre grove voldtekter slapp fri på grunn av sommel. Nå er han tiltalt for å ha voldtatt på nytt.

Advokat ber om mer trygghet for de innsatte
Foto: Roald Berit / SCANPIX

I dag starter rettsaken mot den 29 år gamle engelske statsborgeren som er tiltalt for tre grove voldtekter mot sin ekskjæreste i Oslo i fjor. Mannen slapp ut av varetektsfengsel fordi politiet hadde somlet i saken, og i år skal han ha voldtatt på nytt.

Det er svært brutale voldtekter som beskrives i tiltalen mot den 29 år gamle mannen. Tre ganger i april i fjor skal han ha voldtatt ekskjæresten sin på hybelen hennes.

Kjøkkenkniv mot halsen

Kvinnen skal blant annet ha fått en kniv mot strupen, og den tiltalte skal også ha tatt kvelertak med en tråd rund halsen hennes under voldtektene. Han skal også ha slått henne en rekke ganger i magen.

Etter at kvinnen anmeldte ham, ble han varetektsfengslet. Men i fjor sommer slapp han ut fordi fordi lagmannsretten mente politiet hadde somlet for mye i saken.

- Selv om saken er alvorlig, finnes fremdriften i etterforskningen nå å være så vidt uakseptabel at det ikke finnes rimelig at siktede fortsatt holdes fengslet når løslatelse i denne saken kan kombineres med passbeslag og meldeplikt, heter det i kjennelsen.

Måtte bruke voldsalarm

Dette ble en ekstra stor belastning for kvinnen, sier hennes bistandsadvokat, Celine Bache-Wiig.

- Det har vært en vond og vanskelig sak og en stor belastning for henne. Særlig etter at han slapp ut fra varetekt, har hun hatt en veldig vanskelig periode, naturlig nok fordi hun har vært redd for å bli oppsøkt av ham.

- Og det har hun blitt?

- Det har hun blitt. Hun har måttet bruke voldsalarm ved flere anledninger, sier Bache-Wiig.

Ny voldtekt

Og i februar i år skal 29-åringen ha voldtatt på nytt. Denne gangen var offeret en annen kvinne, og ifølge tiltalen var også denne voldtekten svært grov. Men mannen nekter all skyld, sier forsvareren hans, John Arild Aasen.

- Han stiller seg uforstående til tiltalen og benekter straffskyld i begge sakene. Han anser at dette er frivillighet fra alle parters side, slik at det ikke er noe grunnlag for straffesak.

Vold mot politiet

Da 29-åringen ble pågrepet på nytt i februar, skal han ha slått, sparket, lugget og klort politibetjentene som kom for å hente ham. Ifølge tiltalen ropte han " I'm a rapist" og "I'm gonna kill you" til betjentene.

I politiarresten skal han også ha sparket en arrestforsvarer på hånden, slik at han måtte til legevakten for å gipse tommelen.

Verken disse voldsepisodene eller den siste voldtekten vil bli behandlet i rettsaken som starter i dag, men kommer trolig opp senere i vår.

Påtalemyndigheten vil ikke kommentere saken før den starter i retten i dag.