Hopp til innhold

Misfornøyd med ministeren

Kristelig Folkeparti mener det ikke holder at miljøvernminister Helen Bjørnøy kun skjerper kravet om overvåking av forurensingen ved malmøykalven.

Utstyret som henter forurenset slam fra Oslofjorden som skal deponeres ved Malmøykalven
Foto: Rusten, Ole Berg / SCANPIX

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen sier miljøvernministeren må følge føre-var-prinsippet og stanse giftdeponeringen fordi det er stor tvil om sikkerheten ved arbeidet.

- Det er bra at ministeren vil ha en gransking, men dette er ikke tilstrekkelig. Arbeidet bør stanses inntil granskingen er gjennomført, sier han i en pressemelding.

Syversen ba i et brev til statsråden tidligere denne uken om at dumpingen skulle stanses. I svaret fra Bjørnøy skriver hun at rapporten som viser at det lekkes PCB fra deponiet, ikke avdekker noe nytt.

- Ikke noe nytt

- Måleresultatene er i tråd med det som har vært kjent og som er forutsatt i utslippstillatelsen. Når rapporten snakker om "forhøyede" verdier av PCB rundt deponiområdet blir dette misvisende, skriver hun.

Videre skriver Bjørnøy at hun likevel vil sørge for økt overvåking av forurensingen. Men det er ikke nok, mener KrF.

- Det er helt avgjørende at det blir en fullstendig uhildet og uavhengig gransking. Noe annet vil aldri kunne bygge tillit blant folk i området.