Hopp til innhold

Fortsatt pasienter i korridorene

Mange pasienter er i løpet av det siste døgnet flyttet fra Ahus til andre sykehus, men fortsatt ligger rundt 40 pasienter i korridorene.

Det var fortsatt sprengt kapasitet ved Ahus torsdag kveld. Gunnar Thøgersen måtte vente 7 timer på å få behandling for hjerteinfarkt.

Gunnar Thøgersen måtte vente sju timer på å få behandling for et hjerteinfarkt onsdag kveld. Nå ligger han på gangen.

Flere har fått utsatt planlagte operasjoner på grunn av sprengt kapasitet på Akershus Universtitetssykehus de siste dagene

Mange er i løpet av det siste døgnet flyttet fra Ahus til andre sykehus men fortsatt ligger rundt 40 pasienter i korridorene.

Yngve Mikkelsen

Direktør for medisinsk divisjon ved Ahus Yngve Mikkelsen

Foto: Christine Svendsen / NRK

Yngve Mikkelsen, som er direktør for Medisinsk divisjon på Ahus forteller at kapasiteten ved sykehuset er betydelig bedre i dag og mener situasjonen i går også var under kontroll.

– Vi hadde signaler på at situasjonen kunne bli uforsvarlig, derfor iverksatte vi tiltak for å sikre at vi har en forsvarlig situasjon og vi har kontroll i dag.

– Uheldig

Gunnar Thøgersen

Gunnar Thøgersen.

Foto: NRK

Gunnar Thøgersen ble lagt inn med hjerteinfarkt onsdag ettermiddag. Han måtte vente sju timer på å bli behandlet. I tillegg til opplevelsen på venteværelset ligger han nå på gangen sammen med rundt 40 andre pasienter.

– Hun som ligger i køen foran meg er tross alt 93 år og ligger også på gangen. I henhold til hvordan standarden burde være i Norge, så er dette direkte skammelig.

Direktør Yngve Mikkelsen beklager at det blir lange ventetider for pasientene.

– Jeg kan ikke uttale meg om enkeltsaker, men det er uheldig at pasienter må vente lenger enn det som strengt tatt er nødvendig.

– Må si i fra

Helse og sosialombud i Oslo, Anne-Lise Kristensen, er bekymret for situasjonen ved sykehuset

Helse-, sosial- og eldreombud Anne-Lise Kristensen

Pasientombud Anne-Lise Kristensen.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

– Det er alvorlig når man ikke har kapasitet til å behandle og ha oversikt over de pasientene som kommer inn. Likevel ser vi nå at det er gjort tiltak for å avverge den situasjonen de har kommet opp i helt akutt.

Kristensen håper sykehuset vil si klart i fra dersom de jevnt over opplever å ikke ha nok kapasitet.

– Hvis pasientgrunnlaget er for stort, så må Ahus være tydelig på det overfor eier, slik at man kan endre på den situasjonen, enten ved å få mer kapasitet på sykehuset eller ved at noen pasienter må overføres til andre sykehus.