Hopp til innhold

Ledelsen på Ahus: –Vi har kontroll

Ledelsen på Ahus forsikrer om at de har kontroll på situasjonen ved sykehuset. Onsdag kveld hadde sykehuset over 90 flere pasienter enn det er kapasitet til, nå er det tallet halvert.

Ahus

Ahus sier torsdag morgen at de har fått kontroll på situasjonen ved sykehuset.

Foto: NRK

– Vi har greid å tømme akuttmottaket, plassere pasienter på poster og skrive ut en del pasienter, forteller direktør ved medisinsk divisjon på Ahus, Yngve Mikkelsen, til NRK.

Yngve Mikkelsen

Direktør ved medisinsk divisjon på Ahus, Yngve Mikkelsen, sier at akuttmottaket nå er mer eller mindre tomt.

Foto: Espen Gleditsch / NRK

Torsdag morgen er overbelegget halvert og bare 42 pasienter ligger nå på korridor.

– Vi utsetter nå en del planlagte operasjoner slik at vi kan omdisponere personell fra planlagt virksomhet til øyeblikkelig virksomhet, sier Mikkelsen som legger til at de på den måten vil de kunne frigjøre flere senger utover dagen og hjelpe de pasientene som trenger akutt hjelp.

Alvorlig situasjon

– Jeg ser på denne situasjonen som veldig alvorlig, men har nå fått forsikring fra Ahus om at de har gjort flere tiltak og at de har kontroll, sier fylkeslege Petter Schou til NRK.

Fylkeslege Petter Schou

Fylkeslege Petter Schou frykter ikke for liv og helse ved Ahus.

Foto: Inger Marie Norstrøm / NRK

Blant annet har Ahus samarbeidet med de andre sykehusene i hovedstaden og skal redusere på planlagt virksomhet torsdag opplyser fylkeslegen.

– At de vil stoppe planlagt virksomhet vil kunne ramme de som skal inn til operasjon, men de som er alvorlig syke vil få hjelp.

Har kontroll

Onsdag kveld var det kaoslignende tilstander på Ahus. Sykehuset hadde et overbelegg på nesten 100 pasienter og legene var bekymret.

– Jeg frykter ikke for liv og helse på grunn av de tiltakene de nå har iverksatt, men det er klart en stor belastning for de som jobber der. Det kan ikke vedvare over tid, sier Schou.

Etter at sykehuset tok over et pasientgrunnlag på over 160.000 fra Oslo universitetssykehus i 2011 har skandalene stått i kø.

I høst ble det kjent at sykehuset hadde over 1000 korridorpasienter, og de siste dagene har det vært en uvanlig stor pågang.

Artikkelen fortsetter etter video

Ahus har over 90 flere pasienter enn det er kapasitet til, og akuttmottaket er overbelastet.

Kaos på Ahus

Urovekkende

Pasientombudet i Akershus er bekymret for situasjonen på Ahus.

– Det er urovekkende, men bra at legene sier ifra, sier Knut Fredrik Thome pasientombud i Akershus han legger til at å be om hjelp fra andre sykehus i hovedstaden ikke er en varig løsning.

– Man må ta grep, mitt råd er at man sender de erfarne legene inn i akuttmottaket. De erfarne legene vil kunne sortere pasientene på en helt annen måte enn en lege med tre måneders praksis, sier Thome.