Hopp til innhold

Danske gjemte gullbarrer i spesiallaget hanskerom

En danske på vei inn i Norge ble stanset på grensa med gull gjemt i hanskerommet. Anslått verdi: mellom 500.000-1.000.000 kroner.

Gullbeslag

Etter skanning av bilen oppdaget tollerne at den danske mannen hadde gjemt tre og en halv kilo med gull i bilen.

Foto: Tollvesenet

– Dette er et uvanlig og stort beslag, sier kontorsjef i Tollvesenet, Wenche Fredriksen.

Den 31 år gamle mannen ble stanset på Svinesund i går. Tollerne stanset ham og etter en samtale med mannen ble det besluttet at de skulle skanne bilen.

– Det var godt gjemt i et rom bak hanskerommet. Dette var noe vi så på skannerbildene, forteller Fredriksen.

LES OGSÅ:

Skulle på besøk i Oslo

Mannen var alene i bilen og opplyste til tollerne at han skulle på besøk til Oslo. Han ble overlevert til politiet som i dag hentet gullet.

Hvor stor verdien på beslaget er kommer litt an på renheten i gullet. Er det på 14 karat, så er beslaget verdt en halv million kroner. Er det 24 karat, det vil si rent gull, er verdien på over en million.

Karat er måleenheten for finheten av gull. 999/1000 deler er den høyeste og tilsvarer 24 karat. I Norge er det mest vanlig med 585/1000 som tilsvarer 14 karat. 585/1000 betyr at det er 585 gram av totalt 1000 gram som er rent gull.

LES OGSÅ:

Tatt med smykker til over en halv million

Tidligere denne måneden ble en annen dansk mann tatt på grensa med gullsmykker til en verdi av 540.000 kroner.

Han fortalte til tollerne at planen var å selge smykkene til norske gullsmeder. Mannen blir politianmeldt og får en bot i etterkant av hendelsen.

– Du kan ta med varer for 6000 kroner inn i Norge når du har vært ute av landet i over et døgn, opplyser kontorsjef ved grensekontrollen, Wenche Fredriksen til NRK.no.