Hopp til innhold

Strid om reiseregning

Det har vært strid mellom Jon Gåsvatn og Erlend Wiborg om utbetaling av en reiseregning.

Erlend Wiborg

Erlend Wiborg er politisk nestleder i Østfold FrP.

Foto: NRK

Mandag skrev NRK om stortingspolitiker Jon Gåsvatn som beskylder partikollegaer i FrP for bestikkelser.

I et brev til partistyret sentralt beskriver han bestikkelser, økonomisk rot og maktkamp til egen vinning. Han ber om hjelp til å rydde opp i Østfold.

Et av momentene i brevet beskriver politisk nestleder i Østfold FrP, Erlend Wiborg, som har påvirket sin egen fylkesleder til å utbetale kjøregodtgjørelse til seg selv.

Ba om forklaring fra fylkeslederen

16. juni kjørte Wiborg fra Moss til Askim for å gå natteravn sammen med blant andre FrP-topp Per Sandberg. Wiborg skrev reiseregning på kjøringen.

Jon Jæger Gåsvatn (Frp)

Jon Gåsvatn ble i høst vraket av nominasjonskomiteen i Østfold Frp etter å ha sittet to perioder på Stortinget.

Foto: Frp

Daværende økonomiansvarlige i fylkespartiet, stortingsrepresentant Jon Gåsvatn, mente imidlertid at oppdraget ikke kvalifiserte til kjøregodtgjørelse og ba om en forklaring fra fylkesleder Leif Eriksen.

Wiborg skrev totalt 11 reiseregninger, men det var denne ene som Gåsvatn bet seg spesielt merke i.

I en e-post NRK har kopi av foreslår Erlend Wiborg en formulering som fylkeslederen skal bruke for å få Gåsvatn til å utbetale kjøregodtgjørelsen. Eriksen fulgte oppfordringen.

Vil ikke kommentere

Erlend Wiborg skriver i en sms til NRK at han ikke ønsker å kommenterer saken og at han heller ikke kjenner innholdet i Gåsvatns brev til sentralstyret.

Fylkesleder i FrP, Leif Eriksen, vil heller ikke kommentere saken.

Jon Gåsvatn ble i høst vraket av nominasjonskomiteen i Østfold Frp etter å ha sittet to perioder på Stortinget. Wiborg er satt opp som andrekandidat i stedet.