Hopp til innhold

Allsang på grensen kan være over

Fredriksten festning kan ha vært vert for sitt siste Allsang på grensen. Etter forslag fra rådmannen i Halden, vil politikere i byen nå vurdere å legge ned hele arrangementet.

Allsang på grensen

Allsang på Grensen er voldsomt populært i Halden. Dette bildet er fra 2010.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Eivind Hansen

Konstituert rådmann i Halden, Eivind Hansen sier det kan bli nødvendig å legge ned Allsang på Grensen for å spare penger.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

– Allsang på grensen er et veldig godt tiltak for Halden som lokalsamfunn, men nå er vi i en situasjon hvor vi mangler penger til driften, så da må vi snu enhver stein, sier konstituert rådmann i Halden, Eivind Hansen til NRK Østfold.

Halden kommune er i en ekstremt vanskelig situasjon, og politikerne har varslet at det må kuttes overalt for å spare penger. Rådmannen vil stramme inn 185 millioner de neste to årene, og ett av forslagene er å legge ned Allsang på grensen.

Les også: Halden-rådmannens kuttliste

Støtten kan bli trukket

Dersom Halden kommune vedtar forslaget om å trekke støtten til Allsang på grensen, vil byen miste sitt største og viktigste årlige arrangement de siste årene.

Hansen er likevel klar på at dette kan bli en nødvendighet i trange økonomiske tider.

– Konsekvensene av det vil jo være at vi mister et flott tilbud og et flott arrangement, og det eneste vi kan oppnå er innsparing, utdyper han.

Les også: Vil la kontrollutvalget granske underskudd

Setter Halden på kartet

Den konstituerte rådmannen forteller at selv om arrangementet er med på å sette Halden på kartet og er et flott arrangement for byen, er det nødvendig å spare penger til driften.

– Følgene for nedleggelsen kan ha store konsekvenser for næringslivet i Halden. Det har også positive følger for innbyggerne i Halden, fordi arrangementet er med på å sette Halden på kartet. Likevel er vi i en såpass trang økonomisk situasjon, at dette er noe vi må vurdere, forteller Eivind Hansen.

Les også: Underskuddet øker

Sparer to millioner

Til tross for de positive følgene Allsang på grensen har, mener den Hansen at det er realistisk å legge ned arrangementet.

– Det lar seg gjøre å legge det ned. Regnet med i årets budsjett er utgiftene til Allsang beregnet til rundt to millioner kroner, forteller Hansen.

Å legge ned Allsang på grensen er ett av mange spareforslag fra rådmannen. Men det er opp til politikerne å bestemme tiltak som må gjøres.

Les også: Varsler store kutt