Hopp til innhold

Tåka fører til ulykker

Dårlig sikt har ført til flere ulykker i Fredrikstad og Sarpsborg i dag.

Trafikkulykke Årum

To biler kolliderte på E6 ved Årum i ettermiddag.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To personbiler kolliderte på E6 like før klokken 16.00 i ettermiddag. Ulykken skjedde like sør for avkjøringen til Årum, i nordgående løp.

– Det er snakk om påkjørsel bakfra, sier operasjonsleder Paul Horne til NRK.

To personer er fraktet til sykehuset i Fredrikstad for en sjekk av det politiet antar er lettere skader, men det er ikke avklart hvor alvorlig skadene er.

Bilene ble hentet av Falck like før klokken 17.00 og veien er nå åpnet, men det er fremdeles lange køer i området. Flere tipsere meldte også om tett tåke.

Ulykke ved Vardeveien

Like etter måtte politiet rykke ut til nok en trafikkulykke. Denne gangen i krysset ved Vardeveien og Haldenveien, ved Borge barneskole.

To personbiler kolliderte. Det var ingen personskader.

– Det er mye tåke rundt om og det har nok noe med saken å gjøre. Folk bør være forsiktige i trafikken, sier Horne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trafikkulykke Vardeveien

Det har også vært en trafikkulykke i krysset ved Vardeveien og Haldenveien.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Bilist endte i murvegg

I Sarpsborg fikk en bilist totalt bråstopp da han kjørte rett inn i en murvegg i krysset ved Pellygata og Sverdrups gate. Sjåføren, en mann uten førerkort, kjørte ut av veien, over fortauet og inn i en bygning.

– Han fikk bare kjørt 40 meter før det sa stopp. Dette var nok et forsøk på selvlæring av å kjøre bil, og det gikk ikke så veldig bra, sier Horne.

Ifølge sa.no skal sjåføren ha kommet fra uhellet uten skader.

Rotet seg bort i tåka

Utenfor Jeløy i Moss måtte en far og hans sønn få hjelp fra Røde Kors etter at de rotet seg bort i tåka da de var ute på jolletur.

– De var ute og kjørte jolle da de plutselig kom til et hvitt teppe. De fikk hjelp av Røde Kors sin båt fra Horten og de har det bra begge to.

Tidligere i dag endte en trailer i grøfta på riksvei 111 ved Sellebakk.

På Rv. 115 mellom Askim og Skiptvet er det for øvrig kolonnekjøring på grunn av asfaltering. Her må man vente i opp til ti minutter på følgebil. Det skal være mye tåke i området.