Hopp til innhold

Vil bli verdens raskeste kvinne

Caroline Olsen overrasket motorsportmiljøet da hun vant norgesmesterskapet i roadracing. Nå vil hun bli raskest i verden.

Video Roadracing

VIDEO: Haldenjenta, Caroline Olsen sikter seg inn mot verdenstoppen.

Ungjenta Caroline Olsen er tilbake i Norge etter å ha kjørt EM i roadracing i Spania. En velt ødela mesterskapet for 21-åringen, men drømmene om å vise seg frem internasjonalt lever fortsatt.

– Jeg vil jo bli best. Jeg vil bli verdens raskeste jente.

Motorsykkelen hennes fikk hard medfart under krasjen. Nå må hun bruke tid og penger på å få sykkelen i stand – noe hun gjør med glede.

– Jeg går ikke på skole og jobber minimalt ved siden av. Det er dette jeg vier all min tid, energi, penger og lidenskap til.

Tre ganger lovlig hastighet

Satsingen har gitt uttelling. Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for jenta som startet med roadracing så sent som i 2007. I år ble hun historisk da hun som første kvinne ble norgesmester i åpen klasse.

– Det var ekstra stas å vise for alle at jeg var Norges raskeste, sier hun.

Bare noen centimeter over bakken kjører Olsen i 270 kilometer i timen. Nesten tre ganger lovlig hastighet på norske veier. Men med motorsykkelen ute av stand er sesongen nå på hell.

– Det er sånn som skjer. Når man gir 110 prosent så ligger man veldig nær grensene hele tiden. Det går bra med meg, men det er verre med sykkelen for det koster penger hver gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Caroline Olsen

Olsen jubler etter at hun sikret seg norgesmesterskapet i roadracing.

Foto: NRK

Vil ha Caroline ut i Europa

Carolines trener og mekaniker Anita Sæther har stor tro på sin elev. Hun mener at begrenset økonomi bremser en kommende stor karriere.

– I forhold til å være 21 år og ha kjørt i tre sesonger har Caroline et veldig stort potensial, sier hun og legger til.

– Hadde det vært opp til meg, og hvis vi hadde hatt en stor pengebinge, så hadde det vært ut i Europa for å kjøre, uten tvil.

Selger motorsykkelen

En vinter med hardtrening står nå for tur. Motivert av drømmen om å komme ut i Europa – med en ny sykkel.

– For meg så er det alt eller ingenting, jeg vil ikke gjøre dette som en hobby. Jeg har lyst til å se hvor god jeg kan bli og da må man bare satse alt.

– Den gamle sykkelen er til salgs hvis noen vil kjøpe den. Jentekjørt vinnersykkel, smiler hun.

Caroline Olsen

Caroline veltet også under Scandinavian Open.

Foto: Scandinavian Open