Hopp til innhold

Facebook-post ga henne EM-billett

Roadracing-fører Caroline Olsen fra Halden har levert resultater som plasserer henne blant Nordens beste førere. Likevel satt EM-deltakelsen langt inne.

Caroline Olsen i roadracing

Caroline Olsen fikk sponsor i siste liten. Nå blir det EM-deltaklelse.

Foto: René Skaret

Caroline Olsen

Caroline Olsen fra Halden var den første kvinnen i Skandinavia som har inntatt seierspallen i roadracing

Foto: Espen Evensen / NRK

Turen til EM-finalen i Albacete i Spania koster henne 50.000 kroner. Det var penger hun ikke hadde. Men i siste liten meldte en sponsor sin ankomst.

Ifølge Bike.no var Olsen frustrert og lei seg over at deltakelsen så ut til å gå i vasken. Derfor la hun ut et par setninger om det på Facebook

Tidligere toppfører Kai Børre Andersens kone leste dette og tok det opp med sin mann. Dermed ble det innkalte han til familieråd og pengefloken til Olsen ble løst. Caroline Olsen var i ekstase over gavepakken, for egentlig hadde hun gitt opp å kjøre EM-finalen.

– Da han ringte meg og spurte om hvor mye jeg trengte for å kjøre EM-finalen, så ble jeg bare verdens gladeste jente. Verdens heldigste også, for den sakens skyld, sier Olsen til Bike.no.

LES OGSÅ:

Har klokkertro på Halden-jenta

– Det har resultatmessig vært en helt kanonsesong, men samtidig har det vært dyrt og jeg har tynet sponsorene mine til siste krone. Allerede før den siste NM-runden måtte jeg ut og tigge om mer penger til å kjøre, så da EM-finalen dukket opp i ettertid følte jeg det som en umulig oppgave å skulle gå den samme runden igjen, sier hun til Bike.no.

EM-finalen kjøres 9. oktober og dit reiser hun nå med samboeren sin som også er hennes mekaniker. Målet hennes er å kjempe om poeng, og tar alt over det som en bonus.

Hennes redningsmann, Kai Børre Andersen, har derimot klokkertro på Halden-jenta i fremtiden og er kjempeimponert over hva hun har fått til på kort tid.

– Hun har jo knust mange av gutta allerede, etter så få år, at det bare skulle mangle at hun får sjansen til å vise seg frem. Uansett om det blir EM-poeng eller ikke, har jeg trua på henne og håper også andre får opp øynene. Det fortjener hun, sier han til Bike.no.

Første kvinne i Skandinavia på seierspallen

I fjor ble roadracingføreren den første kvinne i Skandinavia som inntok seierspallen i roadracing.

Det skjedde under NM i Mo i Rana.

– Jeg er veldig godt fornøyd, selv om det irriterer meg at jeg ikke vant, sa hun til Aftenposten etter bragden.

Andreplassen ble betegnet som et gjennombrudd for den uredde jenta som kjører for Borg MC.