Hopp til innhold

Citroën leier Petter Solberg i IRC

I januar stiller Petter Solberg på startstreken som fører for Citroën.

Petter Solberg

Petter Solberg er leid inn som fører for Citroen under IRC-sesongstarten.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Solberg skal kjøre åpningsrunden i Monte-Carlo i januar. Rally Monte-Carlo, som tidligere var en del av WRC er nå et IRC-løp (Intercontinental Rally Challenge).

Det var sjef for Citroën Racing og Peugeot Sport, Olivier Quesnel, som personlig ringte Solberg og ba ham kjøre for Citroën.

– Selvfølgelig måtte jeg si ja! Fabrikksteamet står bak satsingen, og de ønsket å leie inn meg som sjåfør på dette rallyet for å sikre et godt resultat for teamet, skriver Solberg i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AUTO-RALLY-WAL

Petter Solberg ble i år nummer tre i VM. Han har driftet sitt eget team og har kjørt en Citroen C4. Hva han kjører neste år er fortsatt uvisst.

Foto: LEON NEAL / Afp

LES OGSÅ:

Ny erfaring for Solberg

– For meg innebærer dette ekstra kilometer bak rattet i en rallybil, og en ny erfaring ettersom jeg ikke har deltatt på et IRC rally tidligere. Flere av prøvene sendes også direkte på TV, og det blir spennende, sier han.

Solberg understreker at samarbeidet kun dreier seg om dette ene løpet, og det foreligger ingen planer om videre satsing i IRC. Det er en Peugeot 207 S2000 Solberg skal kjøre for Citröen-teamet.

– Jeg planlegger fortsatt full sesong og pall-plassering i WRC, og jobber intenst for å få alt på plass for 2011, sier han.

LES OGSÅ: På hugget foran neste sesong

Mikkelsen kjører også

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen har fått fabrikkssete for 2011 og skal blant annet kjøre mot Petter Solberg i Monte-Carlo.

Foto: STEINLI, JØRGEN / SCANPIX

Solberg blir dog ikke den eneste norske føreren i Mote-Carlo.

21 år gamle Andreas Mikkelsen tegnet for kort tid siden kontrakt med Skoda UK og skal kjøre full IRC-sesong i 2011

Rallyet starter den 19. januar og avsluttes 22. januar. Det er ventet et stort startfelt i løpet, da arrangøren har 100-års jubileum.

VM-sesongen starter den 10. februar i Sverige.

LES OGSÅ: