Hopp til innhold

Mener NHO glemmer de svakeste

Innvandrerorganisasjon kritiserer NHO for toppjobb-kurs.

Ziba Amindarolzarby nært
Foto: Tomas Berger / NRK

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) vil ha flere innvandrere i toppjobber. Derfor starter de opp kurs for folk med utenlandsk bakgrunn og utdanning fra før.

Les også: NHO vil ha flere innvandrere i toppjobber

– Må ikke glemme de svakeste

– De fleste innvandrere har ikke fagbrev eller utdanning fra før. Derfor er det dumt med slike tiltak som ekskluderer de svakeste blant innvandrerne, sier Ziba Amindarolzarby.

Hun er leder for organisasjonen Fellesforum for innvandrere i Østfold som blant annet hjelper innvandrere med å få jobb.

– Hvorfor skal de ha toppjobber? Vi kan ikke glemme den svakeste gruppen, for de er det ikke lett å få jobb, sier Amindarolzarby.

Les også: Har søkt hundrevis av jobber uten å få napp

– Mye kompetanse å hente

Kurset som er i regi av NHO skal starte opp til nyåret. 25 kandidater skal plukkes ut og få gratis kursing slik at de en dag kan bli ledere i toppjobber.

– Vi henvender oss først og fremst til innvandrere med utdanning. Det er mye kompetanse å hente, og derfor vil vi konsentrere oss om dem. Vi vet at det er kompetansebehov blant innvandrerne, men vi kan ikke hjelpe alle alene, sier Espen Evensen, regiondirektør i NHO i Østfold.