Hopp til innhold

Solberg og Østberg i samme team

Henning Solberg og Mads Østberg, kjører på samme team i hver sin Ford Fiesta S2000 i VM-løpet Rally Tyskland kommende helg.

Henning og Mads

Nå kjører de lik bil og i samme Team. Mads Østberg og Henning Solberg jakter suksess i Tyskland.

Foto: Pressefoto

Til sammen har Henning Solberg og Mads Østberg tatt åtte NM-titler i WRC-klassen siden 1999.

Mens storebror Solberg (37) har satset internasjonalt siden 2004, bygger Mads Østberg (22) seg opp til en internasjonal karriere fra neste år. Når de på torsdag kveld starter i årets 9. VM-runde, kjører de begge for det anerkjente Ford-teamet M-Sport.

LES OGSÅ:

Debuterte med seier

Henning Solberg skal ut i sitt andre løp i en Ford Fiesta S2000, bilen som er grunnlaget for den nye generasjonen WRC-biler som kommer fra neste år. Han kjører asfaltløpene i VM-serien i en Fiesta, mens han er tilbake i en Focus RS WRC når neste grusløp kjøres i Japan.

Fiesta-debuten i Rally Bulgaria i juli ga Henning klasseseier i S2000-klassen, og nå ser han frem til et nytt asfaltløp med sin nye bil.

– Det var fantastisk å kjøre bilen i Bulgaria. Det er en god balanse i bilen, kjøreegenskapene er meget gode og den fungerer svært effektivt på asfalt, så jeg gleder meg til helgens løp, sier Henning Solberg som vil ha sin faste kartleser Ilka Minor ved sin venstre side.

LES OGSÅ:

Komfortabel med bilen

For Mads Østberg og hans svenske kartleser Jonas Andersson blir det debut med Fiesta. De testet bilen på mandag denne uken, og var meget godt fornøyde.

– Det var et positivt bekjentskap. Vi har hørt mye positivt om bilen, og også fått mange viktige innspill fra Henning Solberg. Vi kjørte ganske mye på mandag og kom frem til innstillinger som jeg føler meg komfortabel med, sier Mads Østberg.

Han imponerte stort da han nylig kjørte inn til en 7. plass i Rally Finland med sin nærmest utgåtte Subaru Impreza WRC.

LES OGSÅ:

Forbereder neste sesong

Når han nå velger å kjøre en Fiesta S2000 er det for å forberede seg til neste år.

– Jeg ønsker å få kjennskap til denne bilen ettersom neste års WRC-biler teknisk sett bygger på denne men med en annen motor. I tillegg har jeg liten erfaring på asfalt, og jeg ser det som en fordel å skaffe seg mer asfalterfaring med en S2000-bil. Målet er å kjøre VM neste år, og da er også Ford og M-Sport et alternativ for oss, men ikke det eneste, sier Mads Østberg.