Sarpsborg snudde kampen

Sarpsborg 08 fulgte samme oppskrift som i fjor, og snudde 0-2 til 3-2 borte mot Nybergsund-Trysil.

Sarpsborg 08 jubler etter Martin Wiigs scoring mot FFK

Sarpsborg 08 snudde 2-0 til 2-3 og tok med seg tre særdeles viktige poeng hjem fra kampen mot NIL-Trysil, søndag.

Det var hjemmelaget NIL-Trysil som startet kampen best og allerede etter to minutters spill måtte Sarpsborg-keeper, Magnus Hjulstad, hente ut den første ballen fra nettet.

Bare minuttet etter kunne hvit-trøyene ha doblet ledelsen, men ballen snek seg denne gangen på feil side av stolpen. Etter en drøy halvtime var imidlertid Kim Ojo frempå og doblet ledelsen med en elegant heading.

Sarpsborg-trener Roar Johansen var skuffet over den dårlige starten Østfoldingene fikk, og ga klar beskjed om at noe måtte endres.

Roar Johansen

Sarpsborg-trener Roar Johansen var en strålende fornøyd mann etter søndagens kamp.

– Det ergrer meg litt at vi må få to i baken før vi våkner ordentlig. Vi visste på forhånd at Nybergsund er et lag med tæl og innsats, men allikevel virker det som at vi blir overasket, sa han til Radio Prime Sarpsborg umiddelbart etter kampen.

Johansen fikk imidlertid ikke så god tid til å ergre seg, for allerede minuttet etter Ojos scoring var Øyvind Hoås på rett plass til rett tid og satt inn reduseringen for Sarpsborg. Dermed stod det 1-2 til pause.

Reprise av fjoråret

Det var ikke mye som tydet på at Sarpingene skulle bedre spillet umiddelbart etter pause, for minuttet etter at dommeren blåste igang andre omgang var Mendy ute etter å øke ledelsen for NIL-Trysil. Kun en strålende redning fra sisteskansen Hjulstad sørget for å holde ballen ute.

Herfra og inn var det derimot ganske enveiskjørt til gjestenes fordel.

Først utliknet Martin Wiig med en sikker scoring etter 57 minutter, før Tom Erik Breive sørget for å kopiere resultatet fra tilsvarende oppgjør forrige sesong, med sin 2-3 scoring etter 65 minutter. Sarpsborg 08 ble dermed det eneste Østfold-laget som fikk med seg poeng i innledningen på høstsesongen.

– Jækla god

Roar Johansen var i godt humør og den, selverklært, mest fornøyde mannen på Nybergsund stadion etter kampen. Men selv om han var godt fornøyd med måten laget hans snudde kampen på, innrømmer han at det fort kunne sett annerledes ut.

– For å si det sånn, jeg er glad vi ikke møter spillere som Kim Ojo hver uke, for han er en fantastisk fotballspiller, som kan snu en hvilken som helst kamp. Det er Ojo som er den aller største trusselen mot oss i dag. Kim Ojo er en jækla god spiller, sa Johansen.