Hopp til innhold

Frykter ikke svinesmitte på stadion

Hvis du ikke kan smitte andre er det ingen grunn til å stå over kvalik-kampen mellom FFK og Sarpsborg 08.

Svineinfluensa
Foto: George Frey/Getty Images / Scanpix/AFP

Kommuneoverlege Bjørn Størsrud i Fredrikstad sier det selvsagt er noe større risiko for å bli smittet hvis man er på et fullsatt Fredrikstad stadion, og ikke holder seg hjemme.

Fullt hus!

Er du frisk, gå på kamp

Men han vil ikke råde friske folk til å hive billettene sine.

- Jeg tror ikke det er spesielt stor fare å gå på den kampen. Generelt sett er det ikke noen problemer med å gå på fotballkamp.

Men Størsrud forutsetter samtidig at de som er syke holder seg hjemme og ikke smitter andre.

- De som måtte være syke av alvorlige ting, og såkalte risikopasienter, må vurdere saken, og og se om det er verdt å gå på kampen. Det hjelper å bruke hodet, sier Størsrud.

Gjengs oppfatning

Tirsdag ettermiddag ble emnet diskutert på et møte mellom flere kommuneoverleger og fylkeslegen, og Størsrud tror ikke dette bare er noe han mener.

Fredrikstad stadion

Billettene til FFK - Sarpsborg 08 ble revet bort i en fei. Hvor mange av publikum er bærere av smittsome influensavirus?

Foto: Lotte Olsen/NRK / NRK

I går rådet kommunelege Gunnar Hetland i Granvin på vestlandet folk til å ligge unna folkemengder . Folkehelseinstituttet har tildigere oppfordret folk til å tenke seg om før de deltar på folkerike arrangementer. Kvalik-kampen vil gå på et fullsatt Fredrikstad stadion, og uavhenging av resultat blir det blir sikkert stor stemning og feiring i en eller begge Glomma-byene.

Helt uenig med Granvin-legen

- Det er mye influensa nå, stor pågang både hos fastleger og legevakter både over telefonhenvendelser og av pasienter som møter opp med bekreftet influensa, observerer kommuneoverlegen.

Og i går fikk vi beskjed om nærmest å unngå folk så lenge sykdommen florerer. Det var ihvertfall rådet til kommunelege Gunnar Hetland i Granvin. Men slike utspill liker Bjørn Størsrud ikke.

- Det han sier virker helt mot sin hensikt. Der er jeg helt uenig.