Hopp til innhold

Stopper boligprosjekter

Flere av de største boligbyggelagene i Østfold utsetter eller stanser planlagte byggeprosjekter. Årsaken er finanskrisen og tørken i boligmarkedet.

Terasseleiligheter

Det er full stans i en rekke boligprosjekter i Østfold.

Foto: Junge, Heiko, Heiko Junge / SCANPIX

Fredrikstad og Omegn Boligbyggelag, FOBBL, utsetter byggeprosjekter i Oksviken, i Torsnes og Bydalen, sier Daglig leder Ragnar Vermedal.

- Kundene tør ikke kjøpe nytt før de har fått solgt det de har, og det er ikke lett. I tillegg har det blitt vanskeligere å finansiere nye prosjekter, sier han.

Følgen er at boligprosjekter over hele fylket stopper opp.

Venter på bedre tider

I Moss utsettes to boligprosjekter på Kambo i påvente av at renter og finansuro skal legge seg.

- Vi bruker nå lenger tid på å planlegge og gjennomføre reguleringsprosesser, og utsetter byggingen av 70 boliger på Nøkkeland og Møllebakken, forteller daglig leder for Moss Boligbyggelag, MBL,Per Olav Busch.

Sarpsborg og Omegn Boligbyggelag, SOBBL, velger å utsette to boligprosjekter på Hafslundsøy med 100 leiligheter i tillegg til ett i Rakketad og et på Yven.

Vil ta tid

Det er ulik oppfatning av hvor lang tid det vil ta før det igjen er fart i boligmarkedet. FOBBL-leder Ragnar Vermedal er mest pessimistisk.

- Jeg tror det vil ta to år før det normaliserer seg og at det da vil være lavere renter, lavere priser og ny tillit i markedet, sier han.

Leder av SOBBL, Jon Ådalen, mener det vil normalisere seg før det.

- Det vil nå bygge seg opp et behov for leiligheter som må tilfredsstilles. Jeg tror det vil skje i løpet av noen måneder ut i neste år, tipper han.