Hopp til innhold

Biloblater skaper telefonkaos

Telefonlinjene til Statens Vegvesen har gått varme de siste dagene fordi svært mange bileiere ringer og etterlyser årets biloblater.

Biloblater skaper telefonkaos

Fristen for å få på plass årets bilskiltmerker er 15. august.

Foto: Pål Andersen / NRK

Vegvesenet har startet utsendelsen av de nye skiltoblatene for året.

- Har til tider lammet telefontjenesten

Men oblatene blir sendt ut i grupper, og det har skapt en del forvirring.

- Bileiere som ringer og etterlyser oblatene sine har til tider lammet svartjenesten vår på telefon, opplyser Egil Nordengen, sjefsingeniør i Statens Vegvesen.

Han forteller at siden oblatene blir sendt ut gruppevis, kan det godt hende at familier med to biler, for eksempel, får oblatene til bilene tilsendt på forskjellige tidspunkter.

Om bare ett sett oblater kommer i posten en dag, behøver det altså ikke bety at det er noe galt med utsendelsen av oblater til bil nummer to.

- Kommer innen utgangen av første uke av juli

- De som har alt i orden og ikke har noen feil på bilen, kan ta det med ro. De vil få skilmerkene i løpet av juni eller ihvertfall i løpet av første uke av juli, sier Nordengen.

Fristen for å få på merkene er 15. august.

Nordengen opplyser at det ikke er nok å ringe Vegvesenet dersom et av oblatene ryker.

Må oppsøke trafikkstasjon om oblatene ryker

- Da må vedkommende ta kontakt med nærmeste trafikkstasjon. Det er ikke slik at folk kan ringe oss for så å få nye oblater tilstendt. De må møte opp og få utstedt duplikat på en trafikkstasjon, sier han.

Folk som er usikre på om det er heftelser eller andre feil på bilen sin, kan ringe mobilnummeret 2282 og sende en SMS med bilens registreringsnummer og kjennemerke. Svar med alle opplysninger om bilen kommer da i løpet av 30 sekunder.