Hopp til innhold

Trebarnsfar sprengte toalett i lufta

En 27 år gammel trebarnsfar er dømt til 120 timers samfunnsstraff etter at han var med på å sprenge vegvesenets toalettanlegg i Eidsberg i fillebiter med en hjemmelaget bombe.

Sprengt dass

Her er Statens vegvesens toalettanlegg som ble sprengt i fillebiter.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

Trebarnsfaren må også betale 800 000 kroner i erstatning for sprengingen, samt saksomkostninger.

I september i år ble trebarnsfarens 21 år gamle kamerat dømt til syv måneders fengsel og samme erstatningsbeløp for samme sak. Les: fikk nytt liv etter do-smell

- Var bare med

Toalettsprengningen skjedde i jula i fjor. Tiltalte forklarte i Heggen og Frøland tingrett at han fikk besøk av sin kamerat som hadde med seg en pose med fyrverkeriraketter.

- Han ville lage en bombe og sprenge den, sa tiltalte i retten.

I kjelleren hos tiltalte åpnet kameraten rakettene og laget en hjemmelaget bombe av kruttet, forklarte 27-åringen i retten.

Trebarnsfaren erkjente i retten at han var delaktig i skadeverket. Men han presiserte at han kun var tilstede under toalettsprengingen uten å være delaktig i selve operasjonen.

Laget bomben sammen

21-åringen som fikk en mye strengere dom for toalettsprengingen, forklarte som vitne i saken mot 27-åringen, at de to hadde laget bomben sammen. Og at de også plasserte bomben i vegvesenets toalett sammen.

21-åringen forklarte også i retten at det var trebarnsfaren som foreslo å sette bomben i toalettskålen på vegvesenets toalettanlegg i Eidsberg. Stikk i strid med trebarnsfarens forklaring om at han bare så på, men ikke deltok.

Retten har likevel tatt hensyn i formildende retning til at trebarnsfaren har vist anger for det som skjedde.