Hopp til innhold

Krasjet inn i politibil og stakk av

En person ble pågrepet etter en dramatisk biljakt lørdag kveld. Politiet leter fortsatt etter en mistenkt i Råde i Østfold.

Ifølge Moss Avis fikk politiet inn en melding om et grovt tyveri i 18-tiden. En politipatrulje tok så opp jakten på to antatte gjerningsmenn.

– De hadde gjort innbrudd i et bolighus i Onsøy. Vi fikk etter hvert los på dem og fulgte etter dem, forteller operasjonsleder Tom Sandberg til NRK.no.

Bilen de antatte gjerningspersonene kjørte var stjålet i Oslo. Politiet avblåste aksjonen i går ved 21:30-tiden, og saken er nå inne i en etterforskningsfase.

Rygget på politibilen

Politiet forsøkte å stanse bilen til de antatte gjerningsmennene flere ganger, men ifølge operasjonslederen var bilen for stor til at de klarte å stoppe den.

Gjerningspersonene skal ha kommet seg unna ved å krasje inn i to politibiler i Råde.

– De rygget litt på bilene våre og kom seg av gårde, forteller Sandberg.

En av polititjenestemennene har litt smerter i nakken, men ellers ser det ut til at det har gått bra med de øvrige som satt i politibilene.

Tyvegodset er funnet

Gjerningspersonene skal så ha kjørt videre før de fortsatte flukten til fots.

Politiet satt inn både hundepatruljer og helikopter i søket. En person ble pågrepet klokken 19.55. Politiet søker fortsatt etter den andre.

– De parkerte bilen og løp videre. Vi har funnet både bilen og tyvegodset.

Ifølge et vite Fredriksstad Blad har pratet med, krasjet gjerningspersonenes bil med en betongkloss før de løp av gårde i retning togstasjonen i Råde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.