Hopp til innhold

– For få lokale sponsorer

Sponsorproblemer i Stjernen skyldes at lokale bedrifter blir kjøpt opp av store kjeder utenfor fylket, mener klubbleder.

Styreleder i Klubben, Lars Joramo

Styreleder i Stjernen Lars Joramo mener det er blitt for få lokale sponsorer.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Til tross for festhockey i går og en viktig seier mot Tønsberg, er det lunken stemning utenfor isen.

Ishockeyklubben Stjernen sliter økonomisk etter at flere sponsorer har trukket seg ut av klubben. Tirsdag fikk spillerne beskjed om at klubben ikke klarer å betale spillerne lønn.

Styrelederen i klubben, Lars Joramo, merker at det er blitt få lokale sponsorer som kan bidra.

– Mange av de lokale bedriftene styres ikke lokalt, men fra sentrale kontorer og opererer gjerne i flere deler av landet. Da er det slikt at det ikke alltid er Fredrikstad som er det foretrukne stedet å gå inn og støtte, sier Joramo.

Se tv-saken her:

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Få lokale sponsorer

– Vanskeligere enn før

I nabobyen Sarpsborg forbereder markedssjefen i Sarpsborg 08, Tommy Widlund seg til seriestart.

Tommy Widlund

Markedssjefen i Sarpsborg 08, Tommy Widlund sier han også har merket at det er vanskeligere å få tak i sponsorer.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Selv om de kan velge sponsorer fra en annen hylle, så merker man også der at pengene sitter lenger inne i selskaper som plutselig blir styrt fra et annet sted.

– Jeg tror det har blitt vanskeligere med årene ettersom budsjettprosessen blir lagt andre steder i landet. Men lokalt sett tror jeg de lokale kjøpmennene som er interessert i idretten er med og støtter uansett, sier Windlund.

Støtter landslaget

Fredrikstad-bedriften NorEngros er inne som støttespiller både i Stjernen og Fredrikstad Fotballklubb. Bedriften er med i en landsomfattende kjede som styres fra Fredrikstad.

Selv om de er inne i det lokale markedet, innrømmer daglig leder Lars Erik Andersen at mesteparten av sponsorpengene går til prosjekter utenfor fylket.

– Vi er lokalt en del av en beslutning som vi i fellesskap gjør sentralt. Da er det dame- og herrelandslaget på ski som vi har sponset i mange år, sier Andersen.

– Og så er det slik at vi selvfølgelig fristiller alle til å gjøre lokale aktiviteter. Vi har vært i både Stjernen og FFK i 20 år, legger han til.