Hopp til innhold

– Jeg har vurdert å flytte

– Nå har jeg blitt bekymret igjen, sier Lasse Bakerød som er nærmeste nabo til Oleons anlegg i Sandefjord.

Lasse Bakrød er nabo til Oleon.

Lasse Bakerød er nærmeste nabo til Oleon. Han er bekymret for det som lagres hos naboen sin for her har det eksplodert før.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Han sier han ikke var kjent med at det kan være farlig avfall som er lagret i tankene bare et steinkast unna huset hans.

Opplevde eksplosjon for noen år siden

Bakerød tenker på at farlig avfall i noen tilfeller kan føre til eksplosjon.

– For noen år siden eksploderte en tank i hos Oleon på naboeiendommen, og da singlet det i glassruter her hos meg. Jeg hadde problemer med å få sove i flere uker etterpå, sier Bakerød.

Og selv om det også andre steder, som for eksempel i Gulen, har vært eksplosjoner så bor han fortsatt i nabolaget til et stort kjemisk anlegg.

– Har vurdert å flytte

– Jeg har vært inne på tanken om å selge, men det er kanskje ikke så enkelt. Jeg får holde på det jeg har, sier Lasse Bakerød som for tiden driver med vedlikehold av huset han har hatt i ni år.

Han ble, i løpet av mandag morgen og formiddag, kjent med aksjonen til Bellona og at bedriften innrømmer at det lagrer avfall de ikke har lov til.

– Vi lagrer farlig avfall som vi ikke har lov til å lagre. Vi har vært i dialog med Klima- og forurensningsdirektoratet om saken i noen uker, sier Jan Rørvik Johnsen ved Oleon.

Han sier at han frykter bedriften har fått giftavfall skjult som lovlig oljeblandet vann.

– Vi ble gjort kjent med at avfallet vi tok imot ikke vare farlig. Verken helseskadelig, miljøfarlig eller brann- og eksplosjonsfarlig, sier Johnsen videre til NRK.

Lasse Bakrød er bekymret over situasjonen.

– Jeg hadde roet meg ned etter hendelsen for noen år siden, men jeg må si jeg tenker mye nå. Jeg har dessuten to barn som også bor her, sier han.

Han forteller at han har snakket med bedriften tidligere, men det hjalp ikke mye.

– Jeg ser ikke at det har noen hensikt å ta kontakt nok en gang, sier Lasse Bakrød.

Oleons anlegg i Sandefjord

Oleons anlegg i Sandefjord. Det er et anlegg av eldre dato.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark