Hopp til innhold

Varsler tverrfaglig aksjon mot MC-kriminelle

Politiet i Vestfold retter nå oppmerksomheten mot personer og klubber som støtter opp om MC-klubber som driver med kriminell virksomhet.

GERMANY-CRIME-PROSTITUTION-TRIAL-HELLS ANGELS

Politiet i Vestfold vil nå kartlegge om MC-klubbene i fylket har tilknytning til 1%-klubber. I forrige uke kunne NRK fortelle at MC-klubbene, Slammer og Shuffle, har blitt offisielle støttespillere til Hells Angels. Politimester Marie Benedicte Bjørnland varsler i så fall en tverrfaglig aksjon.

Foto: MARIO VEDDER / Afp

I forrige uke fortalte NRK at MC-klubbene Slammer i Sandefjord og Shuffle i Stokke har blitt offisielle støttespillere til Hells Angels.

Nå varsler politiet i Vestfold en samlet innsats mot MC-kriminelle, og sier at personer som aktivt støtter opp om 1% MC-klubber kan forvente seg oppmerksomhet fra myndighetenes side.

– Det er grunn til bekymring når vi nå har fått opplysninger om at Hells Angels er i ferd med å rekruttere støtteklubber og støttemedlemmer flere steder i Vestfold. Vi arbeider med å verifisere opplysningene, sier politimester Marie Benedicte Bjørnland.

Kartlegger klubber i Vestfold

– Jeg kan ikke bekrefte at vi har fått verfisiert informasjon om at de nevnte klubbene er hangarounds eller prospects til Hells Angels, men dette er noe vi kartlegger. Vi kartlegger også flere andre klubber i Vestfold, for å sjekke ut om de har en tilknytning til blant annet Hells Angels som burde være kilde til bekymring, sier Bjørnland.

Saken fortsetter under bildet.

Politimester Marie Benedicte Bjørnland

Politimesteren i Vestfold, Marie Benedicte Bjørnland varsler en tverrfaglig aksjon dersom kartleggingen av MC-klubbene i Vestfold gir kilde til bekymring.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Politimesteren mener at 1%-klubbene kan forbindes med kriminell virksomhet.

– Disse såkalte 1%-klubbene, og da i den senere tid, spesielt aktualisert med Hells Angels er klubber som man forbinder med kriminell virksomhet. Vi vet at en overvekt at medlemsmassen i disse klubbene er straffedømt, og det er en type kriminell virksomhet som burde være kilde til bekymring for flere enn politiet. Det dreier seg om grov narkotikakriminalitet, torpedovirksomhet og vold, sier Bjørnland.

Varsler tverrfaglig aksjon

Hun vil ikke avsløre hvilke planer politiet har for å bekjempe MC-kriminaliteten, men forteller at både åpne og lukke kilder blir tatt i bruk for å kartlegge miljøet.

Nå varsler politimesteren en tverrfaglig aksjon mot 1%-klubbene.

- Dersom det er slik at det er en eller flere klubber i Vestfold som for eksempel knytter seg til Hells Angels, så bør det danne grunnlag for en bred og tverrfaglig tilnærming i Vestfold-samfunnet. Det er ikke bare politiets ansvar å forebygge denne typen etablering av 1%-klubber. Her bør kommunene mobilisere. Vi ønsker å invitere med oss NAV, Skatteetaten, Tollvesenet, Biltilsynet og Vegvesenet for å nevne noe, sier Bjørnland.