Hopp til innhold

Tvilsom drukningsrekord

Ti mennesker drukner hver måned.

Redningsøvelse på Tjøme

Redningsøvelse på Tjøme.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

I gjennomsnitt drukner det 110 mennesker hvert år i Norge. Så langt i år har det druknet 49 personer, mange av dem fra fritidsbåter og i forbindelse med bading.

Antall drukningsulykker er høyere enn i Danmark og Sverige, og nå mobiliserer Røde Kors for å gjøre noe med den stygge statistikken.

Færre lærer å svømme

Børge Brende

Vi vil mobilisere mot antall drukningsulykker, sier generalsekretær Børge Brende i Røde Kors.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Ett av tiltakene Røde Kors setter inn, er tre nasjonale ressurssentra. De ligger på Tjøme, Karmøy og ved elva Sjoa. Ved sentrene skal spesialtrente frivillige jobbe med forebygging, sier generalsekretæren i Røde Kors, Børge Brende.

- Vi vet at færre barn og unge lærer å svømme, og hvis Røde Kors kan være med på å hindre én drukningsulykke har innsatsen vår hatt effekt.

Fikk sjekk

Fredag trommet Røde Kors sammen til presentasjon av den økte satsingen. Der ble det også pekt på hvordan hjelpekorpsene bidrar med en mer langsiktig satsing. (Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video nsps_upload_2009_7_10_16_19_41_553.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Her kan du se Røde Kors i aksjon.

Sikkerhetssjefen på BCC i Stokke, Nils Vedvik, kunne fortelle de frammøtte at de leier ut 18 båter til sine gjester ved senteret. For å være på den sikre siden bestilte de båtkurs fra Tjøme Røde Kors og regnet med at cirka 150 ville møte opp. Det kom omtrent 1500 ...

Den innsatsen Røde Kors på Tjøme gjør setter BCC-ledelsen så stor pris på at de overrakte en sjekk på 50 000 kroner. Det var en gaveoverrekkelse som fikk høylytt applaus.

Røde Kors-senteret på Fergeodden på Tjøme.

Røde Kors-senteret på Fergeodden på Tjøme.

Foto: Jan Gulliksen / NRK