Hopp til innhold

Sosial kamp mot snegler

Metodene for å bli kvitt brunsnegler er mange. Nå er det lansert en sosial kamp - en ny applikasjon for smarttelefon. Det er tid for sneglekamp.

Applikasjon Sneglekrig
Foto: AStig Fossum

Brunsnegler i hager er et meget stort samtaletema blant mange nå om dagen.

Stig Fossum jobber med IT til daglig. Nå har han som privatperson utviklet en applikasjon (app) for smarttelefon og nettbrett.

Applikasjion for å leg sneglekrig

Slik er denne applikasjonen.

Laget og fikk godkjent en applikasjon

– Det hele begynte rundt lunsjbordet på jobben, og etter samtaler med venner og naboer og slikt, sier Fossum.

– Det ble snakk om problemet, hvor stort er det er. Men noen sosiale aktiviteter eller konkurranser rundt det var ikke å finne. Folk bare sa de hadde samlet inn «så og så» mange da, og «så og så» mange da. Det ble bare en slags personlig registrering.

– Dermed utviklet jeg applikasjonen for å gi folk en mulighet til felles engasjement, sier Fossum

Han forklarer at selve «appen» er som et spill der du registrerer antall snegler du har tatt og så «spiller» mot naboer og venner.

Stig Fossum

Stig Fossum har laget applikasjonen som maner til sneglekrig.

Foto: Privat

Ønsker å skape et sosialt engasjement

– Jeg håper man dermed kan skape engasjement for å få bukt med antall snegler, rett og slett litt større aktivitet blant folk, sier han.

– Dette er et tillegg til den aktiviteten som kommuner og andre gjør for å bekjempe sneglene. Det er viktig å få med så mange som mulig, mener Fossum.

Fossum forklarer at han har utviklet applikasjonen slik at registreringene kan legges ut på sosiale medier som Twitter og Facebook. Det er noe den enkelte velger selv.

I tillegg har Fossum mulighet til å hente ut noe mer statistisk materiale enn det som en vanlig bruker kan. Han vil bruke det til å legge ut, på en egen nettjeneste, topplister over hvor mange snegler som er samlet og i hvilke kommuner og fylker.

Sneglekrig på twitter

Skjermdump fra sneglekrig på Twitter

Foto: Skjermdump fra Twitter

Konkurranse i å bekjempe snegler

Det er mulig å bare «konkurrere» med seg selv, men det er også mulig gjennom applikasjonen å invitere andre til en sneglekamp. Og så vil det være mulig å få fram statistikk over hvem som har fanget flest.

Fossum har ingen problemer med å akseptere at dette er et leketøy for folk med mange snegler, men legger også til at det er et sosialt motiverende verktøy.

Fossum har offisiell godkjenning for applikasjonen fra dataselskapet Apple, slik at den er tilgjengelig der slike applikasjoner kjøpes (App store). Fossum sier han ikke har andre motiv med dette enn å gjøre kampen mot sneglene litt mer sosial.

Fossum sier han selvsagt har respekt for alle de som sliter med snegler i hagen og som prøver de mange metodene som både er, og blir, utviklet for å bli kvitt sneglene.

Sneglekrig på Facebook

Skjermdump fra sneglekrig på Facebook.

Foto: Skjermdump fra Facebook

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark