Hopp til innhold

Wrightegaarden nektes skjenking

Formannskapet i Bamble kommune gir ikke skjenkebevilling til konsertstedet Wrightegaarden. Dermed kan sommerens konserter i Langesund bli avlyst.

Kim Larsen på Wrightegaarden

Det spøker alvorlig for konsertsommeren på Wrightegaarden etter at de torsdag mistet skjenkebevillingen. På bilder ser man Kim Larsen.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

Formannskapet støtter da lensmannens anbefaling, som frarådet å godkjenne den nye søknaden om skjenkebevilling for Wrightegaarden.

Avgjørelsen ble vedtatt med seks mot fem stemmer. Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti gikk inn for lensmannens innstilling, mens Høyre og Fremskrittspartiet ville at det nye selskapet skulle få skjenkebevilling.

Avgjørelsen er endelig, men Høyre jobber nå med å anke saken til bystyret.

Det hele begynte da det ble kjent at Morgan Heia og Lars Moen i KLM Holding AS, som har arrangert konserter på Wrightegaarden i 22 år, blir etterforsket av Skatt Sør for skatteunndragelse.

Dermed var det klart at konsertsommeren virkelig stod i fare på det som er kjent som en landets mest kjente musikkscener. Men i begynnelsen av juni begynte det å skje ting.

KLM Holding AS søkte om overføring av skjenkebevillingen til Concert Supply AS, som drives av Vegard Vigerust. Vigerust har det siste halvannet året selv jobbet på Wrightegaarden.

Det har hele tiden vært klart at det ikke blir konserter uten alkoholservering.

– For tette bånd

Lensmann i Bamble Åge Halvorsen skrev i et brev til kommunen 5. juni at han ikke godkjente søknaden fra det nyetablerte selskapet Concert Supply.

Halvorsen mener det er for tette bånd mellom eierne og driverselskapet.

«Den fremstilte nye organiseringen av konsertvirksomheten med KLM AS og CS AS bærer preg av å være konstruert», skriver lensmannen.

«I sum gir den nye fremstilte organiseringen av driften ikke nødvendig trygghet for at de personer som er siktet for grov økonomisk kriminalitet har tilstrekkelig avstand fra de fremstilte nye tillitspersoner i forhold til en eventuell innvilgelse av skjenkebevilling.»

Ordfører Jon Pieter Flølo sa til NRK at han ville gjennomgå lensmannens begrunnelse før dagens formannskapsmøte.

John Gerhard Steen

Eier John Gerhard Steen fikk sjokk da han fikk vite om anmeldelsen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

KLM Holdning fortsetter som ren konsertarrangør på Wrightegaarden.

Fikk sjokk

Eieren av Wrightegaarden, John Gerhard Steen, sa til NRK at han fikk sjokk da han fikk vite om anmeldelsen av skattejukset.

– Jeg visste at de hadde slitt økonomisk, men jeg visste ingenting om dette. Det har gått ut over oss også, sier eier John Gerhard Steen.

Steen garanterte samtidig at det blir konserter i Langesund i sommer.

Så langt er 32 konsertkvelder booka i sommer, med musikere som Alice Cooper, Kim Larsen, Europe, DumDum Boys, og mange andre kjente band.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark