Hopp til innhold

Politiet: – Ingen grunn til bekymring

Seksjonsleder Inger Mysen Conradsen ved Telemark politidistrikt sier at det ikke er noen grunn til å være redd for mengder ulovlige og uregistrerte våpen i fylket.

Beslaga våpen i Porsgrunn

Tidligere i år fant politiet i Telemark 40 våpen og 100 kilo med ammunisjon hos en mann i Porsgrunn.

Foto: Telemark politidistrikt/Anders Jølstad

Politiet beslagla 40 våpen 100 kilo ammunisjon hjemme hos en mann i Porsgrunn denne uka. Likevel er ikke politiet urolig.

– Det var en enkeltstående sak. Det er ingen grunn til at folk skal bekymre seg nå for at det er mange personer i Telemark som har uregistrerte våpen hjemme hos seg, sier Inger Mysen Conradsen til NRK.no.

Les også:

– Veldig bekymringsfullt

Aksjonen mot den 49 år gamle mannen ble gjennomført torsdag 5. januar hjemme hos mannen i Porsgrunn. Politiet ransaket huset hans i forbindelse med at han ble etterforsket for omsetting av narkotika.

– Det er veldig bekymringsfullt at personer relatert til rus har så mye våpen og ammunisjon liggende, sa politioverbetjent i Telemark politidistrikt Skule Worpvik til NRK.no da saken ble kjent tidligere denne uka.

– Det skulle ikke skjedd

Inger Mysen Conradsen

Inger Mysen Conradsen sier 49-åringen i Porsgrunn ikke skulle hatt lov til å ha våpen.

Foto: NRK

I tillegg til uregistrerte våpen, hadde 49-åringen også våpen som politiet hadde godkjent, og gitt han lov til å ha.

– Det skulle ikke skjedd, sier Conradsen.

Hun mener at politiets kontroll er gjennomgående god og gjentar at dette er en enkeltstående sak.

– Det jeg kan si er at det å inneha skytevåpen lar seg overhodet ikke kombinere med det å være domfelt eventuelt for narkotikakriminalitet. Det hører ikke sammen, fortsetter hun.

Så han skulle ikke hatt lov til å ha våpen?

– Det sier seg vel selv.

Er det grunn til å tro at det finnes personer i Telemark med registrerte våpen som ikke burde ha det?

– Det vil det nok antageligvis være. Det er derfor politiet følger dette opp blant annet med våpenkontroller. Det er for å forsikre oss om at folk fortsatt har behov for de våpnene de søkte om en gang, og at de fortsatt er skikket til å ha våpen, sier Conradsen.