Hopp til innhold

18-åring i varetekt ut uken

18-åringen som er siktet i forbindelse med kirkebrannen ved Østre Porsgrunn kirke ble i dag varetektsfengslet frem til 6. mai.

Brann Østre Porsgrunn kirke

Natt til mandag 11. april brant Østre Porsgrunn kirke ned til grunnen. Nå er to kamerater på 17 og 18 år siktet for å ha tent på.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Den 18 år gamle porsgrunnsmannen som er sikta for å ha tent på Østre Porsgrunn kirke, ble i dag fremstilt for Nedre Telemark tingrett med begjæring om varetektsfengsling.

– Han ble varetektfengslet frem til fredag 6. mai med brev- og besøkskontroll i hele perioden, opplyser operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt.

Fra før er den 17 år gamle kameraten hans fengslet i samme sak fram til fredag.

Begge guttene nekter for å ha noe med brannen å gjøre.

Brant ned til grunnen

Østre Porsgrunn kirke i Porsgrunn ble natt til mandag 11. april totalskadd i brann. Kirken brant helt ned til grunnen, og det står ingenting igjen på branntomten.

Ingen personer ble skadd i brannen, men flere beboere ble evakuert fra hjemmene sine.

Politiet satte i gang full etterforskning etter den dramatiske brannen, og fant spor etter to søppelcontainere som var satt inntil kirkeveggen.

Containerne hadde fast plass ved menighetshuset, og politiet mener at disse kan ha blitt dratt bort til kirken og satt fyr på.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark