Hopp til innhold

60-åring kjemper for skatepark

Bjørn Erik Kristiansen (60) har sykdommen Parkinsons, og skater aktivt. Nå kjemper han for at politikerne skal bruke 5, 5 millioner kroner på ny skatepark.

Simon Scheie og Bjørn Erik Kristiansen

Simon Scheie og Bjørn Erik Kristiansen skater sammen i Porsgrunn.

Foto: Anita Moland / NRK

60 år gamle Bjørn Erik Kristiansen står skulder ved skulder med de unge og vil bruke 5,5 millioner kroner på ny skatepark. Selv er han ofte i full fart på longboardet sitt, og jobber for å holde formen ved like.

- Jeg synes det er moro med brett. Jeg har også fått Parkinsons-sykdom, og da er det viktig å holde balansen i orden. Det gjør jeg bra ved å stå på brett, forklarer Kristiansen.

– Helt rått at en 60-åring skater

Simon Scheie, en av Telemarks beste skatere, synes det er tøft at en 60-åring er aktiv som skater.

– Han har en ganske rolig og fin surfestil. Det er morosomt å se, sier skateren.

Video - Helt rått

Scheie mener at skating er en sport for alle aldre, ikke bare for en spesiell aldersgruppe. Men han er usikker på om skateparken vil bli bygget.

- Jeg har ikke noen tro på parken før jeg ruller der selv, sier han.

Skatepark

Bjørn Erik Kristiansen sitter i bystyret i Porsgrunn for Venstre. Torsdag kveld vil han stemme for at kommunen bevilger 1,35 millioner til nytt skateanlegg i Porsgrunn.

Håpet til Kristiansen er at skateparken kan stå ferdig i løpet av august, og at anlegget blir så stort at det vil tiltrekke seg skatere fra resten av landet.

Skateparken vil koste ca 4 millioner kroner og bli på 700 kvadratmeter.
Prosjektleder Svein Henriksen fra Porsgrunn kommune sier at utførelsen av skateparken er svært viktig. Det å få til jevne og fine overganger i betong er vanskelig, men det er høyt prioritert fra kommunens side.

Du kan se behandlinga av saken i bystyresalen direkte her i kveld.