Hopp til innhold

Døde av hodeskader

38-åringen som ble slått ned i Porsgrunn sentrum døde av hodeskader. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Lys
Foto: Roald Marker / NRK

Politiet har mottatt foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt for avdøde etter voldshendelse i Porsgrunn natt til søndag.

- I den foreløpige rapporten heter det at døden antas å skyldes hodeskader. Skadebildet er forenlig med slag mot ansiktet og påfølgende fall bakover slik at bakhodet har truffet hardt underlag, sier politiadvokat Håvard Kalvåg til NRK.

LES OGSÅ: Samtykker til varetektsfengsling

- Han er veldig langt nede

24-åringen fra Bamble, som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, er også varetektsfengslet i fire uker

Mannen nekter straffskyld, men har innrømmet å ha slått 38-åringen.

SE VIDEO: - DET ER VELDIG TRAGISK

Lys
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Følte seg truet

Rundt klokken 02.30 natt til søndag fikk politiet melding om at en mann var slått ned utenfor utestedet Park i Jernbanegata i Porsgrunn.

Mannen var bevisstløs og ble fraktet til sykehuset. Kort tid etter at han ankom sykehuset døde han. Etter kontakt med vitner SIKTET politiet en 24 år gammel mann fra Bamble for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Siktedes advokat, Heidi Ysen, sier 24-åringen er dypt ulykkelig over det som har skjedd. Hun sier at den siktede 24-åringen følte seg truet av 38-åringen.

- Han har forklart at slaget kom fordi han oppfattet at han var i en truet situasjon, og han ville komme seg ut av den situasjon, sier Ysen.

Ønsker fortsatt tips

- Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært vitne til eller kan gi opplysninger om hendelsen, ønsker politiet også kontakt med folk som har tatt mms-bilde eller video på stedet før, under og etter hendelsen. Kontakt Telemark politidistrikt på telefon 02 800, sier Kalvåg.