Hopp til innhold

Bilen havnet i vannet - sjåføren måtte svømme i land

Politiet advarer mot glatte veier etter snøfall og ber bilister legge om til vinterdekk. Det har vært flere ulykker i dag.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark sier at det er glatt flere steder, særlig i fjellet, etter snøfall.

– Politiet mener alle nå må sko bilen etter forholdene. Det vil si at hvis du skal kjøre der det er snødekte veier, bør du sko bilen med vinterdekk, sier Aaltvedt til NRK.no.

Ulykke E134 på Haukelifjell

Flere måtte ha assistanse langs veiene søndag. Her fra E134, 2 kilometer øst for Vågslitunnelen.

Foto: Espen Vågsli

Les også: Snø på samtlige fjelloverganger

Les også: Nå blir det kaos

Les også: Trafikkmeldinger fra ditt fylke

Bil i vannet

Det har vært flere ulykker på veiene i Telemark søndag.

– En bil har kjørt ut av vegen, E134 over Haukelifjell og ut i vannet. Dette var vest for Haukeliseter. En utenlandsk mann i 50-årene, som var alene i bilen, er reddet opp av vannet og tatt hånd om av brøytemannskapene på Haukeli, sier operasjonsleder Aaltvedt.

– Han kom vestfra og fikk sleng på bilen på det glatte føret og gikk rundt på taket. Bilen havnet i vannet og mannen svømte selv i land. Han var våt og kald, men er nå kommet inn i varmen på Haukeliseter turisthytte, sier Aaltvedt.

Like etter klokken 16 søndag ettermiddag er bilden berget opp av vannet.

Front i front

Frontkolliderte ved Vågslitunnelen

To biler gikk front i front ved utgangen av Vågslitunnelen på E134.

Foto: Espen Vågslid

– To biler har frontkollidert ved den østre utgangen av Vågslitunnelen på E134 i Vågsli i Vinje. Ingen personer er alvorlig skadd. De to bilene er flyttet ut av vegbanen, slik at vegen er åpen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark.

Ved 17-tiden snør det fortsatt. Espen Vågslid forteller at det er slapsete og vanskelige kjøreforhold. – Det er verre i de lavereliggende partiene. Oppe på Haukelifjell er det nesten bart på veien, sier Vågslid.

En bil har kjørt ut av vegen like på oversiden av vegbommen ved Svineroi seter i Tinn, på vegen over Gaustaråen mot Tuddal. Det er snøføre på vegen. På E 134 over Haukelifjell har det også vært en annen ulykke.

Kolliderte i Buskerud

Seks personer har kommet lettere til skade etter en trafikkulykke på riksvei 52 ved Eikredammen i Buskerud, ikke langt fra Hemsedal.

På grunn av trafikkulykken er veien stengt ved Eikredammen på kommunegrensen mellom Hemsedal og Gol. Anbefalt omkjøring om Eikregardane, Fv 224.

På Rv 7 mellom Geilo og Hagafoss har flere meldt om at en rekke bilister driver og legger om dekk og kjetting i og langs vegen, noe som fører til stillestående køer ut fra Geilo sentrum, søndag ettermiddag.

– Kl. 1338 innkom telefon fra beboer i Kvisla om at det i bakkene opp mot Geilo stod 150- 200 biler på kryss/tvers. Noen benyttet anledningen til å skifte dekk i vegbanen på stedet. Det er kanskje litt sent, skriver Hans Petter Gauksrud ved Nordre Buskerud politidistrikt i presseloggen.

Ellers får vi meldinger om at det går svært sakte på E16 fra Hønefoss og ned mot Sollihøgda, søndag ettermiddag.

Det er glatte veier flere steder, også der ulykkene har vært, melder politiet.

Politiet i Nordre-Buskerud fikk melding like før klokka 1300 om at flere personbiler, samt en trailer, var involvert i ulykken på riksvei 52. Ambulanse, politi og brannvesen rykket ut til stedet.

– Det var fire personer i hver bil samt en i traileren. Seks personer er sendt til legevakta, opplyser politiet.

Det er omkjøring på stedet og glatte veier i området, blir det opplyst.

Det skal dreie seg om lettere skader på personene som er involvert i ulykken.

LES OGSÅ: Dette glemmer vi hvert eneste år

Ber folk vente

– Det kaldt og dårlig føre, det forsinket politiets utrykning til ulykken sier Hans Petter Gauksrud ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Han opplyser til NRK.no at Vegtrafikksentralen er varslet om de glatte veiene og oppfordrer folk til å la bilen stå hvis de har mulighet.

– Hvis folk har sjansen er det greit at de blir litt lenger på hyttene til Statens vegvesen har fått ryddet på veiene, sier Gauksrud.

Har du bilder fra de glatte veiene? Send til nett.ostafjells@nrk.no

LES OGSÅ: I natt kom vinteren

Flere nyheter fra NRK Buskerud