Hopp til innhold

– Ingen kan erstatte Per-Erik

Kiwi-ledelsen holdt i dag minnestund for den antatt omkomne sjefen sin.

Halv stang for Per-Erik Burud på Kiwi

Flagget ble firet på halv stang til ære for den antatt omkomne Kiwi-sjefen Per-Erik Burud.

Foto: Tordis Gauteplass

I dag ble det holdt minnestund på Kiwis hovedkvarter for den markante og populære sjefen Per-Erik Burud.

– Vi flagger på halv stang, og det har blitt tent lys i alle Kiwi-butikker over hele landet i dag, sier konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte til NRK.

Burud og tre andre var involvert i en båtulykke på Tjøme natt til onsdag. Buruds kone og hennes venninne døde. Venninnens mann overlevde.

– Kjente alle

Konserndirektøren sier at markeringen i dag først og fremst blir holdt for å vise hva Per-Erik Burud betydde for Kiwi og NorgesGruppen.

Per-Erik Burud

Det ble også tent lys på minnestunden.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Vi har fått mange reaksjoner fra ansatte og ledere over hele landet. Per-Erik var en synlig og sterk person, som kjente veldig mange mennesker på alle nivåer i organisasjonen, sier Roskifte.

– Han var en energibunt av de sjeldne, som har vært en svært sentral leder helt siden 1991. Vi er derfor ikke overrasket over alle reaksjonene vi har fått fra folk rundt om i hele Norge.

Forholder seg til realitetene

– Føler dere fortsatt håp om å finne han i live?

– Vi tar til etterretning at politiet nå leter etter en antatt omkommet person. Et ørlite håp er det alltid, men vi må forholde oss til realitetene.

Per Erik Burud

Kiwi-sjef Per-Erik Burud ble meldt savnet etter en båtulykke natt til onsdag.

Foto: Pressebilde, Norgesgruppen

– Hvordan jobber et konsern etter bortfallet av en så viktig lederfigur?

– Han var en svært sentral leder, og det å erstatte han er en kompleks og sammensatt oppgave. Det er vanskelig å fylle hullet etter Per-Erik, men vi må prøve som best vi kan.

Berører mange

Drammen kommune bruker nå alle tilgjengelige ressurser på å hjelpe de etterlatte og involverte. Tor-Erik Burud og kona Anita var begge fra Drammen.

– Vårt mål har vært å komme tidlig inn i prosessen. Vi vil nå gjøre alt for å forsikre oss om at familien blir godt ivaretatt, sier Helse- og sosialdirektør i Drammen kommune Ingar Pettersen.

– Dette er en veldig tragisk hendelse. Drammen er en stor kommune, men likevel en liten kommune. Dette berører veldig mange.