Hopp til innhold

Truer med bøter på 8000 kroner

Oslofjordtunnelen ble åpnet for lette kjøretøy fredag kveld etter å ha vært stengt etter en brann 23. juni. Politiet ber sjåfører med kjøretøy over 7,5 tonn respektere kjøreforbudet, og truer med bøter på 8000 kroner.

Oslofjordtunnelen

Oslofjordtunnelen er igjen åpnet for trafikk, men bare for lettere kjøretøy.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Oslofjordtunnelen ble stengt etter brann i en lastebil 23. juni, der tolv personer ble fraktet til sykehus med røyskader.

Fredag kveld ble tunnelen igjen åpnet for trafikk, men bare for lettere kjøretøy.

Opptatt av sikkerheten

– Vi er opptatt av sikkerheten for de som ferdes i tunnelen, og når det er et slikt forbud er det viktig at det overholdes, sier trafikkoordinator i Follo politidistrikt, Oddgeir Blokkum.

Straffen for å kjøre gjennom tunnelen med kjøretøy på 7,5 tonn eller mer vil være en bot på 8.000 kroner, subsidiært 15 dager fengsel.

Bøtenivået er høyt, men vi vil unngå at sjåfører med tunge kjøretøy fristes til å kjøre tunnelen. Det kan bli en dyr snarvei, sier Blokkum.

Skiltet på begge sider

Begge sidene av tunnelen er nå skiltet med forbud for tunge kjøretøy.

– Statens Veivesen har satt opp informasjonsskilt på alle innfartsveier til tunnelen om dette, så det skal være godt kjent blant de som ferdes på veien, sier fungerende lensmann i Røyken og Hurum, Sigrid Lie.