Hopp til innhold

AP gir opp Gullaug

Arbeiderpartiet i Buskerud gir opp kampen for å få bygget nytt sykehus på Gullaug.

Gullaug sykehus

Gullaug-tomten blir nå vraket av Arbeiderpartiet som sykehustomt.

Foto: Sykehuset Buskerud

Fylkesleder Bjørn Tore Ødegården sier at det er riktig å skrinlegge planene, og at det er usikkerheten rundt rasfare som er den direkte årsaken til at partiet nå gir opp planene.

Dette er ikke et løftebrudd, mener Ødegården.

Det vi har lovt er at det skal bygges et nytt sykehus i Buskerud, og vi har fulgt de fagelige rådene for Gullaug så langt. Nå viser det seg at det kan bli vanskelig å få realisert innen de tidsfristene og med de øknonomiske rammene som er forsvarlig, sier han til NRK.

Les:

– Komplisert

Arbeiderpartiet har siden 2003 kjempet for å realisere et nytt sykehus i Buskerud på Gullaug-tomten.

Drammens Tidende skriver i dag at det trolig er presset fra forskjellige aktører i debatten om sykehuset som har gjort at AP nå har gitt opp prestisjeprosjetet.

– Bakgrunnen for konklusjonen er alle de kompliserte, fordyrende og forsinkede elementene som er knyttet til Gullaug-tomten, og vi ser at det nå er mulig å få realisert et nytt sykehusbygg i Drammen, sier Ødegården til NRK.

SP glad for at AP snur

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen er svært glad for at Arbeiderpartiet gir opp kampen for et nytt sykehus på Gullaug i Lier.

Lundteigen har hele tiden vært mot et stort sykehus på Gullaug, og mener det er brukt altfor mye tid og ressurser på prosjektet.

– Det er svært gledelig at de gir opp Gullaug som etter hvert ble et prestisjeprosjekt. Det er trist at de har kjørt på et spor som flere av oss i lang tid har forstått at ikke kom til å lykkes, men det er bedre å snu nå enn om en skulle drevet dette spillet