Hopp til innhold

Viser hudsykdommen sin på Oslo S

Kristian Henriksen fra Hokksund har psoriasis og fredag vises bilder av ham i bar overkropp på Oslo S.

Psoriasis

Illustrasjonsbilde.

Foto: NRK

Utstillingen «Vakker med psoriasis» stilles ut i dag i anledning Verdens psoriasisdag. Bildet av Henriksen vises sammen med bilder av andre unge psoriatikere. Han sier til NRK at han håper utstillingen vil føre til mer åpenhet rundt det å ha psoriasis.

Kristian Henriksen

I dag vises dette bilde av Kristian Henriksen på Oslo S i utstillingen ”Vakker med psoriasis”.

Foto: Fame Fotografene Avdeling Bygdøy Allé

– Jeg syns selv at bildene i utstillingen ble veldig bra. Tanken bak utstillingen var å vise frem at psoriasis kan være noe fint å se på og dette er kommet godt frem i utstillingen, sier han.

13 år gammel fikk Kristian psoriasis. Nå har han lært seg å leve med hudsykdommen, men ikke alle har det slik.

– Mange har problemer med å vise kroppen sin for andre. Jeg har blitt vant til å leve med psoriasis og bryr meg ikke lenger om det, forteller Kristian Henriksen til Drammens Tidende.

Henriksen er styremedlem i PSO-ung, ungdomsorganisasjonen til Norsk Psoriasisforbund, og leder av Drammen og omegn PSO-ung.

Misforstått hudsykdom

Psoriasis er en kronisk hudsykdom med betennelse i huden som kan gi rødt utslett over store deler av kroppen. Derfor er den også veldig lett å legge merke til.

– Når folk ser at jeg har utslett på kroppen trekker de seg litt unna og danner sine egne tanker om hva det kan være, sier Henriksen.

Har du fått mange sårende kommentarer?

– Det var mer da jeg var yngre og det har jeg nok fortrengt. Nå kan det være et barn som spør moren sin om hva jeg har på kroppen. Hun hysjer da som regel på ungen sin. Da går jeg heller bort til dem og forteller dem om psoriasis og at det ikke er noe farlig.

– Vi er flere

Utstillingen har tidligere blitt vist i Bergen. Nå når den vises i et av hovedstadens travleste steder håper Henriksen at flest mulig vil få med seg den og at de med psoriasis ser at de ikke er alene om sykdommen.

– Det har hjulpet meg å vite at det finnes andre som har det på samme måten og at det finnes steder der vi kan møtes, forteller Kristian Henriksen som oppfordrer alle med psoriasis til å melde seg inn i Norsk Psoriasisforbund.