Hopp til innhold

Politiet møter russen på Facebook

Onsdag inviterte politiet russeledere fra de fleste videregående skolene i nedre del av Buskerud for å informere om sin nyopprettede Facebook-gruppe, som er laget for Buskerudrussen 2011.

Politibetjent Fredrik Dahl viser to russ facebook-siden.

Politibetjent Fredrik Dahl viser russepresidentene Tina Borgevad og Emil Buin Ellingsen den nye Facebook-siden, som skal gjøre det lettere for dem å holde kontakt.

Foto: Chritofer Kjos Gabrielsen / NRK

Facebook-siden er et samarbeid med helsetjenesten, Statens vegvesen og Trygg Trafikk for at russestyrene skal få den informasjonen de trenger for å legge opp russefeiringen.

Russepresident, Tina Borgevad, på Sonans Videregående Skole i Drammen synes initiativet fra politiet gjør det enklere for russen.

– Nå blir det mye lettere å vite hvem vi skal forholde oss til, og i tillegg får vi en god kontakt med politiet, sier hun.

Det er politibetjent, Fredrik Dahl, i Søndre Buskerud Politidistrikt som lanserte ideen med å lage en Facebook-side for lettere å kunne nå russen.

– Dette er en arena som blir veldig mye brukt av ungdom for både å spre og få informasjon. Da synes jeg det er viktig at politiet er en del av den arenaen. Siden skal brukes på en slik måte at russen kan stille spørsmål og vi kan komme med informasjon, sier Dahl.

Helt nytt

Dette er første gang politiet bruker Facebook for å nå ungdom. Siden som heter «Russen og politiet i Buskerud 2011» skal være en kommunikasjonskanal mellom russ fra hele fylket og politi fram mot mai neste år.

– Om man lurer på noe så slipper man å bruke telefonen for å ringe, sier russepresident på Lier Videregående Skole, Emil Buin Ellingsen.

– Det er litt av ideen, for nå kan man stille et spørsmål man i utgangspunktet føler er for lite til å ringe eller møte opp på politivakta for å spørre om. Så dette kan være med på å bedre relasjonen mellom politiet og russen ved at man enklere får ut riktig informasjon, sier Dahl.

Stor interesse

Politibetjenten viser russepresidentene om hvordan de kan bruke Facebook-siden. Der har Dahl allerede lagt ut at det for eksempel er viktig å finne en sjåfør som har gyldig førerkort og at han eller hun har den kompetansen som trengs.

– Jeg har planer om å kontinuerlig legge ut informasjon fram til russefeiringen er ferdig, og det skal legges ut litt av gangen slik at ikke alt kommer med en gang, forteller Dahl.

Facebook-siden ble opprettet 19. oktober, og tre dager senere ble den åpen for publikum. Den har allerede fått 412 medlemmer.

– Det viser at det er en interesse for en slik gruppe og jeg håper flere velger å melde seg inn i den, sier Emil Buin Ellingsen.