Sikta for bildrap etter russeulykke

En 21-åring fra Frøya risikerer fengsel for uaktsomt bildrap etter dødsulykka på øya 12. mai. Ei 18 år gammel jente døde, og sjåføren er sikta for promillekjøring.

Dødsulykke Frøya

Slik så det ut etter dødsulykka på Frøya 12. mai.

Foto: Tor Aage Hansen

Siktede har vært på sykehus til behandling, og ble avhørt først i går. Da ble han også formelt gjort kjent med siktelsen.

- Fyllekjørte

Politiet bekrefter samtidig for første gang at blodprøvene viser promille hos bilføreren, og at han vil bli tiltalt for uaktsomt drap.

- Tiltalen er ennå ikke endelig utformet, men han er siktet for uaktsom kjøring og promillekjøring, og dermed uaktsomt drap, eller bildrap som det også blir kalt, sier Torbjørn Sørlie ved Frøya lensmannskontor til Hitra-Frøya.

Sørlie forteller at avhørene i saken er unnagjort, men at politiet fortsatt venter på rapporten fra ulykkeskommisjonen i veivesenet.

Alene i bilen

Den 18 år gamle kvinna som omkom i ulykka hadde kjørt venner til en russefest i nærheten, og var alene i bilen da uykka skjedde. Bilen med den sikta sjåføren var på vei til den samme festen da han mista kontroll over kjøretøyet. Han hadde med seg fire passasjerer, som alle fikk alvorlige, men ikke livstruende skader i ulykka.

SE VIDEO: Russefeiring endte i dødskrasj

Video Russefeiring endte i dødskrasj

Flere ulykker

Senest i helga var det ei ny alvorlig ulykka på Frøya. Politiet vil nå stille ut bilvrakene fra dødsulykka i mai til skrekk og advarsel for unge sjåfører. Alle ulykkene den siste tida fikk også trafikkskadde Frank-Jøran Karlstad til å etterlyse høyere aldersgrenser for å ta førerkortet for gutter.

SE VIDEO: Ungdom skremmer politiet