Hopp til innhold

Lager kortfilm - vil på kino

15 år gamle Rune Holthe fra Skotselv lager kortfilm i sommerferien. Gjennom elevbedriften MR Film står han egenhendig for manus, foto og klipp.

Rune Holthe
Foto: Guro Birkeland Kjellsen / NRK

Det hele begynte med et konsept fra Ungt Entreprenørskap for vel to år siden. MR Film var den første elevbedriften på skolen forteller Holthe, og valget falt naturlig på å begynne med film.

Med oppdrag som for eksempel bryllupsvideoer har elevbedriften spart opp penger, og har nå kapital til å starte sin første kortfilminnspilling.

- Vi bruker opp de pengene, også håper vi på å få litt sponsing etterpå for å få dekket utgiftene.

Filmen skal spilles inn på Ormåsen skole ved Mjøndalen i sommer. Ormåsen skole ble valgt som innspillingssted fordi Holthe mener det er en veldig fin skole, og den er nesten nybygd.

- Den passer veldig fint til miljøet i filmen.

Møttes på nett

Stine Helen Nevra Bakke
Foto: Guro Birkeland Kjellsen / NRK

Stine Helen Nevra Bakke er 16 år og har hovedrollen som Maria i filmen. Kortfilmen blir filmdebuten hennes, selvom hun har vært med i flere parodifilmer Rune Holthe har spilt inn med MR Film.

Maria opplever at foreldrene tar seg lite av henne, hun føler seg glemt og har endel indre problemer.

Henrik Solberg skal hjelpe Holthe med regien av filmen, og de to ble kjent mellom et amatør-film-forum på internett. Solberg

Rune Holthe håper at filmen skal bli klar før jul, men han utelukker ikke at det kan være at han ikke blir ferdig før etter nyttår.