Hopp til innhold

Her kan du sjekke påsketrafikken i ditt område

Trafikken glir bra flere steder i landet, men i nord skaper uvær problemer.

Påsketrafikk

For mange er fredag starten på årets påskeferie og det ventes stor trafikk på veiene. (arkivbilde)

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tradisjonelt er fredag den store utfartsdagen, og det oppstår ofte forsinkelser inn og ut av de store byene når påsketrafikken setter inn.

Lite kø i øst

Trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen Region øst, Luis Barra, kan fortelle at påskeutfarten startet allerede i 13.00-14.00-tiden fredag ettermiddag. Men klokken 18.10 opplyser kollegaen Jeanette Andresen at det går veldig bra på veiene.

– Det går utrolig bra. Det er lite kø og mindre trafikk enn på en vanlig fredag kveld. Vi tror det kommer i morgen eller senere i påska. Eller så har folk rett og slett fått nok av snø og ski, sier hun til NRK.no.

Går bra i vest

Trafikken glir også i vest, kan vaktoperatør Idar Sangolt fortelle like etter klokken 18.00 fredag kveld.

– Trafikken glir ut av Bergen. Det går også greit på vei mot vidda, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vegtrafikksentralen i Bergen.

Vegtrafikksentralen i Bergen.

Foto: Renold Tennysen Christopher / NRK

Region midt

Ved vegtrafikksentralen region Midt opplyser vaktoperatør Svein Grytdal at det mellom klokken 17.00 og 17.30 fredag kveld, var litt trykk på E6 på vei ut av Trondhjem, men at trafikken nå går som normalt.

– Våre erfaringer er at det ikke oppstår så mye problemer i trafikken. På grunn av fleksible arbeidstider drar folk på forskjellige tider, og det hjelper på trafikken, sier han.

Kolonnekjøring i nord

I nord er det mer varierende forhold.

– Det er mye folk på veiene. Det er også meldt om vanskelige kjøreforhold i Harstad-området, sier trafikkoperatør Synnøve Lucasen klokken 18.15 fredag kveld.

Det er mye kolonnekjøring i Finnmark på grunn av dårlig vær fredag kveld.

– Veier kan også bli stengt på kort tid, sier Lucasen.

Hun oppfordrer derfor bilister til å følge med på vegvesenets trafikkmeldinger, som oppdateres fortløpende på deres nettside.

Ingen problemer i sør

Trafikkoperatør i Sør, Laila Mandt Johansen, sier at det var mye trafikk på E16 Sollihøgda og på E134 i Mjøndalen tidligere fredag ettermiddag.

Men klokken 18.40 sier kollegaen Kjersti Håvemoen at det ikke er noen problemer i trafikken i Region sør.

Les også:

På vegvesenets webkameraer kan du selv følge med på de viktigste knutepunktene i landet:

Togtrafikken

Mange velger toget i stedet for bilen i påska og NSB melder at de setter opp 17 795 seter ekstra til årets påsketrafikk.

– Vi har hatt 45 000 mennesker ut fra Oslo i dag, sier pressevakt i NSB Håkon Myhre til NRK.no klokken 17.20 fredag ettermiddag.

Han sier at togtrafikken går veldig bra, men at de har hatt et par store forsinkelser.

– 15.02-toget til Bergen ble 1 time og 25 minutter forsinket på grunn av en feil på en sporveksel hos jernbaneverket. Det samme problemet gjaldt toget fra Oslo til Trondhjem klokken 14.02, som ble halvannen time forsinket. Men nå går det veldig bra, sier han like før klokken 17.30 fredag kveld.