Hopp til innhold

Skal koke blåskjellsuppe til 10.000

Under den trønderske matfestivalen skal Havfruen fiskerestaurant prøve å sette ny verdensrekord i blåskjellsuppe.

For å markere 25 år med sjømat har Havfruen bestemt seg for å gjøre et forsøk på å sette verdensrekord i blåskjellsuppe.

Det trengs mange gassbluss for å varme 11.000 liter blåskjellsuppe.

Per i dag er rekorden, som ble satt i Italia, en suppe kokt på 3.692 kilo blåskjell

– Vi har meldt inn et rekordforsøk på fire tonn blåskjell. Med alle ingredienser i havner vi på omtrent elleve tusen liter blåskjellsuppe, sier han.

Når en skal koke så mye blåskjell er det mye som skal på plass. I tillegg til å skaffe friske blåskjell må det hele også varmes.

– Vi har fått laget gassbrennere, og på hvert enkelt forsøk bruker vi gass tilsvarende omtrent 2000 kW med strøm for å få varmet suppen.

Plukk en rekord

Det var i forbindelse med Havfruens 25-årsjubileum at staben å gjøre noe litt spesielt-

– Vi satt på nettet og så på verdensrekorder, forteller Herberth Klein ved Havfruen i Trondheim.

– Så kom vi over blåskjellrekorden fra Italia.

Herbert Klein er innehaver av Havfruen fiskerestaurant.

Innehaver Herbert Klein er klar for å sette verdensrekord i blåskjellsuppe fredag.

Foto: Havfruen restaurant / NRK

Pengene går til St.Olavs barneavdeling

Suppen skal deles ut på Torvet i Trondheim under matfestivalen «Oi Mat» på fredag, og alt som kommer inn av penger går videre til barneavdelingen ved St.Olavs.

– Vi har omtrent 30 samarbeidspartnere, og alle er enige om at alt som kommer inn av penger skal gå til et veldedig formål.

Men suppen er gratis.

– Alle som ønsker å gi penger for suppa får gi. De som ikke ønsker å gi får suppe likevel, sier han.