Per i dag er rekorden, som ble satt i Italia, en suppe kokt på 3.692 kilo blåskjell
– Vi har meldt inn et rekordforsøk på fire tonn blåskjell. Med alle ingredienser i havner vi på omtrent elleve tusen liter blåskjellsuppe, sier han.
Når en skal koke så mye blåskjell er det mye som skal på plass. I tillegg til å skaffe friske blåskjell må det hele også varmes.
– Vi har fått laget gassbrennere, og på hvert enkelt forsøk bruker vi gass tilsvarende omtrent 2000 kW med strøm for å få varmet suppen.
Plukk en rekord
Det var i forbindelse med Havfruens 25-årsjubileum at staben å gjøre noe litt spesielt-
– Vi satt på nettet og så på verdensrekorder, forteller Herberth Klein ved Havfruen i Trondheim.
– Så kom vi over blåskjellrekorden fra Italia.
Pengene går til St.Olavs barneavdeling
Suppen skal deles ut på Torvet i Trondheim under matfestivalen «Oi Mat» på fredag, og alt som kommer inn av penger går videre til barneavdelingen ved St.Olavs.
– Vi har omtrent 30 samarbeidspartnere, og alle er enige om at alt som kommer inn av penger skal gå til et veldedig formål.
Men suppen er gratis.
– Alle som ønsker å gi penger for suppa får gi. De som ikke ønsker å gi får suppe likevel, sier han.