Hopp til innhold

Kværner-sjefen må gå av

Nina Udnes Tronstad går av som konserndirektør i Kværner Verdal med øyeblikkelig virkning.

Nina Udnes Tronstad

Nina Udnes Tronstad måtte gå av som Kværner-sjef i Verdal. Delvis på bakgrunn av den alvorlige ulykken 8. februar i år.

Foto: Kirsten McDonagh / NRK

Udnes Tronstad har siden 2007 sikret verftet en rekke nye kontrakter, men samtidig har det vært problemer knyttet til det pågående Nordsee Ost-prosjektet. I tillegg har bedriftens HMS-resultater ikke vært slik konsernet ønsker.

Tre ble skadd

8. februar i år ble tre personer skadd etter å ha falt ned fra ei korg ved Kværner Verdal, og kommunikasjonsdirektør i Kværner, Mariken Holter, bekrefter at dette er en av årsakene til at Udnes Tronstad må gå av.

– Det er en del av saken. En del av vår helhetsvurdering. I det ligger det både drift, økonomi og HMS, sier Holter til NRK.

Kværner Verdal „by night“

Kværner Verdal er hjørnesteinsbedriften i kommunen.

Foto: Asle B. Rindsem

Konsernsjef Jan Arve Haugen mener veftet i Verdal har utfordringer i tida framover.

– Nina Udnes Tronstad og hennes ledergruppe har siden 2007 videreutviklet verftet på Verdal og har sikret en rekke nye kontrakter, men de har hatt utfordringer i forbindelse med driften i løpet av det siste året relatert til det pågående Nordsee Ost-prosjektet og utilfredsstillende HMS-resultater. Vi er enige om at det nå skal settes ytterligere fokus på intern drift for å nå våre prosjektmål, skriver konsernsjef Jan Arve Haugan i ei pressemelding.

Myklebust overtar

Direktør Sverre Myklebust vil fra i dag overta driften av verftet i Verdal, inntil Udnes Tronstads etterfølger er funnet.

Myklebust kommer fra stillingen som direktør med ansvar for underleverandører og innkjøp i Kværners forretningsområde Nordsjøen. Myklebust begynte på Aker Stord i 1977, og har mer en 30 års erfaring fra olje- og gassindustrien.

– Jeg er sikker på at Sverre Myklebusts erfaring vil styrke vår operasjonelle drift. Jeg vil også takke Nina for hennes viktige bidrag i utviklingen av verftet og dets posisjon i markedet for offshore stålunderstell, avslutter Haugan.

Fortsetter i London

Nina Udnes Tronstad fortsetter i bedriftens innkjøpsenhet med base i Kværners London-kontor.

– Jeg har hatt fem ekstraordinære år på Verdal med både lav aktivitet, store kontrakter og nye driftsrelaterte utfordringer. Jeg erkjenner mitt ansvar som leder, og dette betyr at det er på tide å gå videre, sier Nina Udnes Tronstad.