Hopp til innhold

– Én alvorlig ulykke er én for mye

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) i Trøndelag vil spille på lag med Arbeidstilsynet for å redusere tallet på arbeidsulykker.

– Du skal være trygg om du sender partneren din på arbeid i bygge- og anleggsbransjen. Vi er veldig opptatt av et konstant fokus på sikkerhet, sier Ingvill Kvernmo, daglig leder i EBAs avdeling i Trøndelag.

Vil redusere tallet på ulykker

Hittil i år har Arbeidstilsynet stoppet arbeidet på over 30 arbeidsplasser i Midt-Norge på grunn av dårlig sikring.

De siste elleve årene har 25 personer mistet livet etter fall fra bygninger i Norge.

– Én alvorlig ulykke er én for mye. Og det gjelder selvsagt også stoppene, vi som bransjeforening ønsker å spille på lag med Arbeidstilsynet og Fellesforbundet for å få redusert antall ulykker, sier Kvernmo.

– Mindre fravær etter ulykker

Hun forteller at ledelsen i medlemsbedriftene deres er opptatt av sikkerhet og trygge arbeidsplasser. Foreningen arrangerer kurs innen sikkert, HMS og kontroll av stillasjer.

– Vi har også en egen sikkerhetsuke for lærlingene. Det er viktig at de som skal inn bransjen så tidlig som mulig får gode holdninger.

EBA har egne tall over sykefravær, ulykker og fravær som skyldes ulykker. De går tilbake til 1993, og viser at det har blitt mye mindre fravær på grunn av ulykker på arbeidsplassene, forteller Ingvill Kvernmo.