Hopp til innhold

Her kan du gå deg vill

En frodig hekkelabyrint skal gi Steinkjer en ny attraksjon. I labyrinten skal skal det være lett å gå seg bort, og kanskje oppleve eventyret.

Den nye attraksjonen i Steinkjer.

Hekkelabyrinten i Steinkjer.

Foto: Mette Moslet Kjesbu

– Folk i Steinkjer kan jo bruke hekkelabyrinten til å dyrke kjærligheten. Kanskje vil det vises på befolkningstalla om noen år, blunker kommunegartner Finn Rossing.

Han legger ikke skjul på at det grønne sentrumsprosjektet har en skjult agenda; at Steinkjer skal ta igjen innbyggertallet i Stjørdal.

Kommunegartner Finn Rossing.

Kommunegartner Finn Rossing.

Foto: Maria Holand Tøsse

Grønnere sentrum

Labyrinten er plassert mellom sentrum av Steinkjer og Trøndelags største kjøpesenter på Sørsileiret.

– Dette er jo det mest trafikkerte området i byen. For et år siden bestemte vi oss for å gjøre området grønnere og mer spennende. Vi håper både barn og voksne vil bruke labyrinten, sier Rossing.

Inspirasjonen fant kommunens utsendte i London. I Hampton Court Royal Palace ligger en av verdens mest berømte labyrinter. Den ble planta for over 300 år siden under William IIIs kongedømme.

Labyrinten i Steinkjer skal bli enda større.

1,4 kilometer lang

– I London fikk vi noen gode ideer til labyrinten vi skulle lage. Vi tar sikte på å lage en noe større versjon i Steinkjer, forteller arbeidsleder i Parkvesenet i Steinkjer Kommune, Thomas Langfjord.

Hekken består av søtmispel. Rundt 3200 planter skal i jorda, og så langt er en firdel av jobben gjort.

Hekken skal vokse seg to meter høy, går i snirkel og krumspring i hele 1,4 kilometer, og står ferdig forsommeren 2012.