Hopp til innhold

Tror fortsatt på fremtiden

General Electric legger ned bedriften i Verdal, men vindkraftmiljøet har ikke mistet troen på fremtiden.

Aker Verdal

General Electric Wind-Energy skulle bli en spydspiss i utvikling, produksjon og vedlikehold av vindturbiner til havs. Nå legges bedriften ned i Verdal.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Skuffelsen er stor hos de 25 ansatte i General Electric Wind-Energy. Bedriften i Verdal legges ned , og nå er det om å gjøre at kompetansen beholdes.

– De ansatte både i Verdal og i Trondheim har en veldig unik kompetanse, som er bygd opp gjennom lang tid, sier daglig leder i Wind-Cluster Mid-Norway, Viggo Iversen.

Han er rimelig sikker på at kompetansen er veldig attraktiv for andre som vil drive vindkraftaktivitet i regionen.

Les også:

Skulle bli en spydspiss

Forutsetningen for at kompetansen er attraktiv for andre er at utsyr, fagfolk og kompetanse beholdes i Verdal.

Da ett av verdens største industriselskap, General Electric, kjøpte teknologi og utstyr fra ScanWind for to år siden skulle firmaet i Verdal bli en spydspiss i utvikling, produksjon og vedlikehold av vindturbiner til havs.

Les også:

Den midt-norske vindklyngen organiserer vel femti bedrifter i landet, og har som GE bopel Verdal. Nå gjelder det å beholde optimismen, fagfolkene og kompetansen.

– Det er selvsagt veldig synd at GE nå ser ut til å trekke seg ut av Norge. Vi har likevel fortsatt sterke tunge bedrifter til stede. I sum betyr det at ambisjonene til vindklyngen står ved lag, sier Iversen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.