Hopp til innhold

Trønderbanen gjenåpnet

Granatfunn på Leangen stasjon viste seg å være ufarlig.

Granatfunn Leangen
Foto: Frank Almås / NRK

Leangen Togstopp 2011

Politiet kom fort til stedet, og undersøkte granaten sammen med eksperter fra forsvaret.

Foto: Frank Almås / NRK
Togpassasjerer Leangen 2011

Passasjerene ble fraktet med buss mens Trønderbanen var stengt.

Foto: Frank Almås / NRK

Trønderbanen ble mandag ettermiddag gjenåpnet for trafikk, etter å ha vært stengt i halvannen time på grunn av en granatlignende gjenstand ved Leangen stasjon.

Brukt øvingsgranat

Personell fra forsvaret har nå undersøkt granaten, som viste seg å være en brukt øvingsgranat av typen flashbang, forteller Terje Øfsti, vaktleder ved Kriminalvakta i Trondheim.

– Flashbanggranater har i ladet tilstand en sikkerhetsavstand på fem meter, men granaten som ble funnet på Leangen var brent av og ikke farlig for folk.

Ingen omkringliggende hus ble evakuert, men området ble sperret av og all togtrafikk på strekningen ble stanset av Jernbaneverket.

Geocachetips var feilspor

Politiet fikk tidlig i prosessen et tips om at granaten kunne være en geocache, og jobbet en stund ut fra denne teorien. Det ble snart klart at dette ikke var tilfellet.

– Vi har snakket med folk fra geocachemiljøet, og de avviser at de har noe med denne granaten å gjøre. De sier at de har strenge regler for hvilke gjenstander som legges ut, og at de ikke legger ut gjenstander som er egnet for å skremme eller være til skade for folk, forteller Terje Øfsti ved kriminalvakta i Trondheim.

Politiet har torsdag henlagt saken, som medførte full togstans og forsinkelse på Trønderbanen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.