Hopp til innhold

Fullt hos SiT lenge før årets opptak

Skal du finne deg studentbolig i Trondheim, må du ut på det private markedet. Studentsamskipnadens hybler er for lengst utleid.

Berg studentbolig

I vinter ble Berg studentby utvidet, men fortsatt står mange studenter uten tilbud om bolig.

Foto: Vidar Hansen / NRK

– Hos oss er det fullt, ja. Vi er fullbooket for innflytting i august, sier boligsjef i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT), Terje Bostad.

SiT sørger for bolig til om lag 4000 av Trondheims 20 000 studenter. Drøye to uker før svarfristen for hovedopptaket hos samordna opptak er det allerede fullt, men Bostad understreker at man fortsatt kan være heldig.

– Tålmodighet lønner seg. Har du is i magen og kan vente ei stund utover høsten, kan det åpne seg muligheter også hos SiT, forteller han.

Han oppfordrer husløse studenter til å forsøke seg på privatmarkedet, men understreker at det er lurt med litt sunn skepsis.

– Det private markedet er det største, men jeg vil ikke anbefale studenter på boligjakt å hive seg på det første og beste. Vår erfaring tilsier at ikke alle boliger som tilbys lever opp til standarden.

På nettstedet hybel.no er det for øyeblikket 178 ledige hybler i Trondheim, og 308 som leter etter et sted å bo. Gjennomsnittprisen for et rom i kollektiv i Trondheim er nå 4074 kroner i måneden.

I Nord-Trøndelag er situasjonen derimot en ganske annen.

Anne Barstad i Studentsamskipnaden i Nord-Trøndelag (SiNoT) forteller at studentene som velger å studere i nordfylket ikke trenger å bekymre seg for å finne et sted å bo - ennå.

– Vi har god kapasitet både i Steinkjer, Namsos og Levanger. Dersom studentene kan leie en vanlig hybel, klarer vi vanligvis å finne bolig til de aller fleste, forteller Barstad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.