Hopp til innhold

Partileder gruer seg til oppvaskmøte

Frøya arbeiderparti møtes i kveld til et ekstraordinært styremøte. De skal finne ut hva de mener om at partiets ordfører Hans Stølan i flere år har unnlatt å betale kommunale avgifter.

Frøya arbeiderparti

Leder i Frøya arbeiderparti, Frode Reppe åpner det ekstraordinære styremøtet som skal avgjøre hva de nå gjør etter avsløringene om ordførerens privatøkonomi.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Stølan forklarer dette med at han lider av betalingsvegring. Han har gjentatte ganger fått boligen sin begjært tvangssolgt av den grunn. I disse dager går fristen ut for å unngå enda en begjæring om tvangssalg av boligen.

Arbeiderpartiveteran Rolf Broholm på Frøya er for sin del ikke i tvil om at Stølan i dag framstår som en svekket ordfører.

– Jeg har innkalt til det ekstraordinært styremøte for at vi skal kartlegge hva vi skal mene i denne saken, sier leder i Frøya Arbeiderparti, Frode Reppe.

Ikke avklart ennå

Hva han selv synes, vil han ikke si så mye om.

– Jeg er bare en stemme i styret.

– Kan Stølan fortsette som ordfører?

– Om vi ser på utviklinga på Frøya mens han har vært ordfører, så har det skjedd mye bra. Næringslivet går bra, omdømmeundersøkelsene er bra. Det er ikke med glede jeg går til dette møtet i dag.

Stølan bortreist

Hans Stølan

Arbeiderpartiordfører Hans Stølan er bortreist, men hans private betalingsproblemer er likevel hovedtema på Frøya arbeiderpartis møte i kveld.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Nærmere kommer vi ikke før dette møtet. Hva får vite etter møtet avhenger av om de får tak i Hans Stølan. Han har reist til Romania. Når dette skrives, har Reppe ikke fått kontakt.

Nå er det ikke første gang det har vært strid om Stølan. I januar i år ble han ikke nominert som ordførerkandidat av nominasjonskomiteen, men etter kraftig strid og protester, ble han det likevel, på nominasjonsmøtet i februar.

– Hvor sterk er striden om Stølan i Frøya Arbeiderparti?

– Det er viktig å få samlet styret og vi har vært igjennom stormer før, så jeg er overbevist om at det skal gå bra, sier Reppe.

– Kan det du nevner med en god utvikling på Frøya, tale til hans fordel?

Gruer seg

– Vi skal ta en helhetsvurdering.

Reppe har kjent til dette med betalingsproblemene, og mener det skal være håndtert bra av rådmannen og at det har vært under kontroll.

– Det verste er nok belastninga for ham og for familien. Det er den største bekymringa, sier Reppe.

Han gruer seg til kveldens møte.

– Det kommer an på hvilken avgjørelse som blir tatt, sier Reppe.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.