Hopp til innhold

Mordbrann-siktet løslatt

35-åringen som er siktet for rekkehusbrannen i Verdal natt til 5. mars ble løslatt i ettermiddag.

Tre leliligheter ble totalt ødelagt under brannen.

Inntrøndelag tingrett mener politiets bevis for at den siktede mannen har noe med brannen å gjøre ikke er sterke nok til å holde ham i varetekt.

Den siktede 35-åringen ble framstilt for varetektsfengsling i ettermiddag. Han ble pågrepet og siktet for brannen i Verdal fredag. Siktelsen lyder på mordbrann, og politiet ønsket varetektsfengsling i fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse.

– En riktig avgjørelse

Mannen nektet straffskyld etter siktelsen da han møtte i Inntrøndelag tingrett i dag, og retten mente at politiets bevis for at han har noe med brannen å gjøre ikke er sterke nok. 35-åringen ble derfor løslatt.

Steinar Wiik Sørvik

Forsvarsadvokart Steinar Wiik Sørvik.

Foto: Knut Reitan / NRK

– Det var veldig lite av det politiet la fram som tydet på at min klient skal ha gjort noe straffbart. Jeg er glad for at tingretten løslot, det var vel det rette å gjøre, sier forsvarsadvokat Steinar Wiik Sørvik.

Han sier at 35-åringen har forholt seg svært rolig til siktelsen og hele tiden sagt at han ikke har hatt noe å gjøre med brannen.

- Han har ei fortid som dessverre gjør at han lett kan bli trukket inn i en slik sak, men nå vil forhåpentligvis etterforskningen vise at han ikke var innblandet. Han var på tur hjem fra byen, og observerte at det brant i likhet med de andre i området, sier Wiik Sørvik.

Flere politibevis

Politiet sitter med flere bevis som ikke ble presentert under fengslingsmøtet. Dette er tekniske bevis og vitneutsagn som ikke stemmer overens med det 35-åringen har forklart.

Politiadvokat Theo Dretvik
Foto: Knut Reitan / NRK

– Vi vil nå umiddelbart foreta et nytt avhør av siktede og konfrontere ham med disse bevisene. For oss er det viktigere å legge fram bevisene under et avhør enn i retten i dag, sier politiadvokat Theo Dretvik.

Han er spent på siktedes reaksjoner på de nye opplysningene, og sier at dersom det kommer nye bevis, så vil de vurdere ny pågripelse igjen.

Sju mistet alt

c Ingen personer ble skadet, men sju mistet alt de eide.
Politiet fikk tidlig mistanke om at brannen var påsatt, og lørdag ble det kjent at en 35 år gammel mann fra Verdal er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen.

Tidligere dømt

Mannen er tidligere dømt til ti måneders fengsel for brannstiftelse, skadeverk og trusler, skriver Trønder-Avisa. Mannen ble dømt etter at det oppstod tre branner langs E6 mellom Verdal og Røra i mai 2004.

Politiet vil ikke si noe om hva som knytter 35-åringen til brannen, annet enn at det er skjellig grunn til mistanke.

Brann Verdal

Brannen startet i ei campingvogn, og spredde seg videre til et rekkehus med tre leiligheter.

Foto: Diana Wik